Πάρος: Η λειψυδρία και οι 1200 πισίνες

Newsroom.
27/07/2024 18:03
 
 
 

Η τρέχουσα καταμέτρησή ξεπερνά ήδη τις 1.200 πισίνες στο νησί.

Τις πισίνες που υπάρχουν στο νησί της Πάρου καταγράφει η σελίδα Save Paros στο Facebook. Ένα πρόσφατο άρθρο της ιστοσελίδας ROSA, ασχολήθηκε με το θέμα των πισινών στην Πάρο, αλλά φαίνεται ότι ο αριθμός τους είναι σημαντικά υποτιμημένος, σημειώνει χαρακτηριστικά η ανάρτηση του Save Paros και προσθέτει: «Το 2012, αρχίσαμε να μετράμε τις πισίνες χρησιμοποιώντας τις διαθέσιμες δορυφορικές εικόνες της Google, καθαρά από περιέργεια. Μετά τη δημοσίευση του άρθρου, ενημερώσαμε τον χάρτη μας. Είναι εντυπωσιακό ότι η τρέχουσα καταμέτρησή μας ξεπερνά ήδη τις 1.200 πισίνες, και δεν έχουμε καλύψει καν όλη την Πάρο, πόσο μάλλον την Αντίπαρο. Σας προσκαλούμε να ρίξετε μια ματιά στο χάρτη μας..

Ο απόλυτος αριθμός των πισινών είναι συγκλονιστικός και αναδεικνύει ένα σημαντικό ζήτημα υπερκατανάλωσης νερού που πολλοί ίσως δεν έχουν πλήρη επίγνωση»..

Μάλιστα, αρκετοί κάτοικοι του νησιού εκφράζουν την οργή τους για την κατασπατάληση των υδάτινων πόρων. Χαρακτηριστικό σχόλιο στα social media αναφέρει: «Οι πισινάτοι να κόψουν τις πισίνες, να σταματήσουν να γεμίζουν τις πισίνες τους από την Δημόσια ΔΕΥΑΠ όπως και να κουβαλούν νερό από τις ιδιωτικές γεωτρήσεις. Τα αποθέματα νερού φθάνουν στο ναδίρ!».

Πηγή: parallaximag.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*