Ομοσπονδία Παριανών Συλλόγων: Προγραμματισμός εκδηλώσεων της Ο.ΠΑ.Σ και των συλλόγων της

Newsroom.
01/08/2024 00:11
 
 
 

Η Ομοσπονδία Παριανών Συλλόγων ανακοίνωσε το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ο.ΠΑ.Σ και των συλλόγων της

Αύγουστος

*  2/8. Ο ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΙΑΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ:

Στις 2 Αυγούστου ημέρα Παρασκευή και ώρα 21:00, διοργανώνει Εκδήλωση – Συναυλία στο Θέατρο Λευκών, με συμμετοχή γνωστών Παριανών καλλιτεχνών (Νικόλας Αρκουλής, Θοδωρής Κρητικός κ. α.), αφιερωμένη στο έργο του μεγάλου στιχουργού (αλλά και ηθοποιού, σεναριογράφου και θεατρικού συγγραφέα) ‘‘Πυθαγόρα’’, που έγραψε δεκάδες αγαπημένα τραγούδια που τραγουδήθηκαν και τραγουδιούνται μέχρι και σήμερα.

*  4/8. Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΑΡΠΗΣΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΛΟΧΙΤΩΝ ΠΑΡΟΥ:

Στις 4 Αυγούστου ημέρα Κυριακή και ώρα 20:45, στην πλατεία Χριστού (κάτω Ναός) Μάρπησσα:             Αποτίει την οφειλόμενη τιμή στη μνήμη του μακαριστού Γεροντά μας, ‘‘ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ  ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ Β΄’’ με ομιλήτρια την Αθηνά Πέππα Μεσσήνη, στο πιάνο τη Μαρουλία Κοντού και στο βιολί Ανδρέας Χανιώτης. Υπό την αιγίδα της Κοινότητας Μάρπησσας.

*  5/8. Ο ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΙΑΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ σε συνεργασία με το PIRATE BOAT  ‘‘Captain Morgan’’.

Στις 5 Αυγούστου ημέρα Δευτέρα και ώρα 09:00, διοργανώνουν Ημερήσια κρουαζιέρα στην ‘‘Ηρακλειά και Σχοινούσα’’, αναχώρηση από το λιμάνι της Αλυκής στις 09.00, επιστροφή στις 20.00. Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ το άτομο.

Τηλέφωνα δήλωσης συμμετοχής: 6971770390 – 6972878839.   

*  7/8. Ο ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΙΑΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ και Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΩΝ ‘‘ΥΡΙΑ’’:

Στις 7 Αυγούστου ημέρα Τετάρτη και ώρα 21:00,  διοργανώνουν στο Θέατρο Λευκών Συναυλία του μεγάλου καλλιτέχνη ‘‘Μανώλη Μητσιά’’.

*  18/8. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΙΩΝ–ΑΝΤΙΠΑΡΙΩΝ “Η ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ”:

Στις 18 Αυγούστου, τη βραδιά της γιορτής του Αγίου Αρσενίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 21:00, διοργανώνει ‘‘ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ’’ στο εστιατόριο του Ναυτικού Ομίλου της Πάρου (Ν.Ο.Π.). Τη βραδιά της γιορτής του Αγίου Αρσενίου συναντιόμαστε στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Π., για τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου.

*  18/8. Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΝΑΟΥΣΑΙΩΝ ΠΑΡΟΥ:

Στις 18 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η Καλοκαιρινή δράση του Συνδέσμου Ναουσαίων στην Πάρο. Πιο αναλυτικά, μέλη και φίλοι του συλλόγου μας, με αφετηρία το Παλιό Καφενείο Λευκών και ώρα συνάντησης 5:30 μ.μ., θα αναχωρήσουμε για Περίπατο με κατάληξη τον Πρόδρομο, μέσω του Βυζαντινού μονοπατιού. Από εκεί, με τα ΚΤΕΛ, θα επιστρέψουμε στις Λεύκες, όπου και θα επισκεφτούμε την ταβέρνα της Φλώρας για φαγητό με θέα το Αυγουστιάτικο φεγγάρι. Τέλος, η συνολική διάρκεια της δράσης μέχρι και την άφιξή μας στην ταβέρνα, από όπου και ο κάθε συμμετέχον είναι ελεύθερος να οργανώσει την ώρα αναχώρησής του, εκτιμάται να φτάσει τις 2,5 ώρες.

*  29/8. Ο ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΙΑΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ και Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΩΝ ‘‘ΥΡΙΑ’’:

Στις 29 Αυγούστου ημέρα Πέμπτη και ώρα 21:00, διοργανώνουν στον πλακόστρωτο δρόμο μπροστά από το καφέ εστιατόριο Ράμνος τη γιορτή για το κλείσιμο του καλοκαιριού.

Σεπτέμβριος:

*  14/9. Η Ο.ΠΑ.Σ. σε συνεργασία με τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΧΙΛΟΧΟ, τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ και τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΡΟΥ ‘‘ΑΡΗΙΣ’’ υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ:

Στις 14 Σεπτεμβρίου ημέρα Σάββατο και ώρα 19:30, διοργανώνουν Εκδήλωση με θέμα:

 ‘‘ΠΑΡΙΑΝΕΣ ΗΧΗΣΕΙΣ’’: Αναδεικνύοντας το πνεύμα του τόπου στη σύγχρονη εποχή-

4 ΝΕΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟ. θα παρουσιάσουν την Διπλωματική τους εργασία, πάνω σε παριανά φλέγοντα θέματα!

– Δαφερέρα Τζίνα, Αρχιτέκτων Μηχανικός, MSc ΕΜΠ | «‘ἐν παρίῳ φῶς’ –

Χώρος ανάδειξης και μαθητείας της τέχνης του λυχνίτη»

– Μεσσήνη Κατερίνα, Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ | «Αρχαιολογικό Μουσείο

στην Παροικιά της Πάρου»

– Σκορδίλη Ελίζα, Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ, MSc UCL | «Κέντρο

Ναυτικού Πολιτισμού στην Πάρο»

– Παντελαίου Σοφία-Ευαγγελία, Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ – Interior

Designer «Ένα χωριό | Πολλές Διαδρομές»

– Συντονίζει η Θέμου Μόνικα, Χωροτάκτης, Πολεοδόμος MA, MSc

* 21/9. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΙΩΝ–ΑΝΤΙΠΑΡΙΩΝ “Η ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ’’:

Στις 21 Σεπτεμβρίου ημέρα Σάββατο και ώρα 21:00, διοργανώνει ‘‘ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ’’ Αφιερωμένη στο ‘‘ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ’’, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος της Εκατονταπυλιανής, με την CamerataJunior του Μεγάρου Μουσικής. Στον ιερό αυτό χώρο η CamerataJunior θα μας ταξιδέψει στον κόσμο της μουσικής του Τζάκομο Πουτσίνι και του Μπετόβεν. Η βραδιά είναι αφιερωμένη στο Περιβάλλον.

Οκτώβριος:

*  12/1O. Η Ο.ΠΑ.Σ. σε συνεργασία με τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΧΙΛΟΧΟ, τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ και τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΡΟΥ ‘‘ΑΡΗΙΣ’’ υπό την αιγίδα ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ:

Στις 12 Οκτώβριο ημέρα Σάββατο και ώρα 7:30, διοργανώνουν Εκδήλωση για τους ‘‘ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΥΣ’’ με την Αρχιτέκτονα κα. Δάφνη Μπέκετ μεταφέροντας την εμπειρία της από την ανακατασκευή (3) ανεμόμυλων (υπεύθυνη ομάδας) στο Μοναστήρι της Πάτμου: ο ένας αλέθει σιτάρι, ο άλλος παράγει ρεύμα και ο τρίτος βγάζει νερό.

* 18/10. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΙΩΝ–ΑΝΤΙΠΑΡΙΩΝ “Η ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ’’: 

Την Παρασκευή 18, Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 ετών από την ίδρυση του Συλλόγου διοργανώνει ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ του διακεκριμένου Παριανού καλλιτέχνη φραγκισκου μπιζα «ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΦΗΜΕΡΟ», στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Αθηναίων, στο αναπαλαιωμένο κτίριο του1886, πρώην πιλοποιείο του Πουλόπουλου.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 9 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*