Αντίδραση Συλλόγων και Κοινοτήτων της Πάρου για την κατάργηση της ΔΕΥΑ – Επιστολή στον Θεόδωρο Σκυλακάκη

Newsroom.
20/10/2024 08:15
 
 
 

 

Έντονη αντίδραση προκάλεσε στην Πάρο η απόφαση για την κατάργηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πάρου (ΔΕΥΑ Πάρου). Σε επιστολή τους προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη, οι εκπρόσωποι των Συλλόγων και των Κοινοτήτων του νησιού εκφράζουν την έκπληξή τους και την αντίθεσή τους στην απόφαση, τονίζοντας ότι η ΔΕΥΑ λειτουργεί άψογα επί 24 χρόνια, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες του νησιού χωρίς να έχει οικονομικές οφειλές.

Οι υπογράφοντες θεωρούν ότι η ενσωμάτωση της ΔΕΥΑ Πάρου στην ΕΥΔΑΠ θα προκαλέσει δυσλειτουργίες, ιδίως κατά την τουριστική περίοδο, όπου ο πληθυσμός του νησιού αυξάνεται σημαντικά. Επισημαίνουν ότι η απόφαση αυτή είναι ανεδαφική και θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε έναν κρίσιμο τομέα για τον τουρισμό και την οικονομία του νησιού.

Η επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη

Οι υπογράφοντες το παρόν, που αποτελούμε τη συντριπτική πλειοψηφία των συλλόγων και των συλλογικοτήτων της Πάρου, έχουμε μείνει έκπληκτοι με την απόφασή σας να καταργήσετε την ΔΕΥΑ της Πάρου.

Η εν λόγω Δημοτική Επιχείρηση από της συστάσεώς της (το 2000) και για 24 συναπτά έτη, λειτούργησε και λειτουργεί υποδειγματικά, παράγει έργο που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του νησιού μας και δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ σε κανένα πιστωτικό ίδρυμα.

Με την απόφασή σας αυτή και στα πλαίσια μιας οριζόντιας πολιτικής, καταστρέφετε μια δημοτική επιχείρηση, που έχετε επαινέσει και εσείς και ο γεν. γραμματέας νησιωτικής πολιτικής για την άψογη λειτουργία της, εντάσσοντας την διαχείριση της ύδρευσης και της αποχέτευσης του νησιού μας στη ΕΥΔΑΠ, προκαλώντας προβλήματα δυσλειτουργίας σε ένα τομέα εξαιρετικά κρίσιμο για έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό, όπως είναι η Πάρος.

Και εξηγούμαστε:

Είναι δυνατόν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, που η Πάρος έχει ημερήσιο τουριστικό πληθυσμό που ξεπερνά τις 100.000 χιλιάδες, η ΕΥΔΑΠ από την Αθήνα να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκύπτουν από βλάβες που θα προκαλέσουν διακοπές στην ύδρευση ή και ρύπανση στις θάλασσές μας;

Δηλαδή θα αναστατώσετε ένα ολόκληρο νησί, που ζει από τον τουρισμό και προσφέρει στην Εθνική Οικονομία εκατομμύρια ευρώ, επειδή κάποιοι σύμβουλοί σας εισηγούνται ανεδαφικές λύσεις, δημιουργώντας προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν;

Μας είναι αρκετό, ότι περικόψατε χρηματοδότηση από εκτελούμενο έργο αφαλάτωσης, στα πλαίσια και πάλι οριζόντιας πολιτικής, υποχρεώνοντας τη ΔΕΥΑ Πάρου να καλύψει με ίδιους πόρους τη δαπάνη που προκαλέσατε.

Κύριε Υπουργέ,

εάν νομίζετε, ότι υπερβάλουμε ή ότι ο λόγος μας είναι αντιπολιτευτικός, στείλτε στο νησί μας τον κ. Βαρελίδη ή όποιον άλλο σύμβουλό σας, ώστε να του εξηγήσουμε λεπτομερέστατα τι πρόκειται να συμβεί, εάν επιμείνετε στην απόφασή σας για την κατάργηση της ΔΕΥΑ Πάρου.

Οι υπογράφοντες εκπρόσωποι των Συλλόγων και των Κοινοτήτων της Πάρου

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*