Η Σαντορίνη διαμαρτύρεται για τις τραγικές ελλείψεις του νοσοκομείου της (φώτος)

Newsroom
21/07/2023 10:05
 
 
 

 

Μια μερίδα πολιτών ανηφόρησε χθες Πέμπτη 20 Ιουλίου για το νοσοκομείο Θήρας. Σκοπός τους να διαμαρτυρηθούν για όλα τα άσχημα που περιβάλλουν το Γενικό Νοσοκομείο του νησιού.

Η Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων πολιτών κάλεσε όλους τους Σαντορινιούς να φωνάξουν για μια ακόμη μία φορά μην τυχόν και ακούσει κάποιος το δράμα που ζουν! Υπάρχει φοβερή έλλειψη γιατρών, νοσηλευτών ακόμα και προσωπικό καθαριότητας.

Γίνονται προκηρύξεις με υπέρογκα ποσά αλλά για ένα έτος μόνο με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι θέσεις ποτέ. Ένα νοσοκομείο που είναι υποχρεωμένο να εξυπηρετεί όχι μόνο την Σαντορίνη και τους επισκέπτες της που είναι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες κάθε καλοκαίρι αλλά και τα γύρω νησιά Σίκινο, Φολέγανδρο, Ίο, Ανάφη.

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό έβαλαν πλάτη περιμένοντας… Εν έτη 2023 το Γενικό νοσοκομείο Θήρας λειτουργεί ΧΩΡΙΣ αναισθησιολόγο, παθολόγο, καρδιολόγο και μικροβιολόγο. Για τις υπόλοιπες ειδικότητες είναι σχεδόν αστείο να γραφτεί κάτι…

Η Πρόεδρος των Νεφροπαθών μίλησε για τα προβλήματα των ανθρώπων που είναι αναγκασμένοι να κάνουν εκτός νοσοκομείου, κάθε 15 μέρες, μικροβιολογικές εξετάσεις, που με την έλλειψη παθολόγου τα πράγματα είναι ακόμα δυσκολότερα αλλά και για τον «πόλεμο» που δημιουργείται στην μοναδική νεφρολόγο κα Ορφανάκη η οποία δίνει ανελλιπώς τον καλύτερο της εαυτό για την εξυπηρέτηση των νεφροπαθών.

Για να πάρουμε παρουσίες τώρα! Πιο πάνω έγινε αναφορά για μια μερίδα πολιτών. Να προσθέσουμε μέσα σε αυτούς όλες τις τοπικές παρατάξεις με τους υποψήφιους (Νίκολαος Ζώρζος, Μανώλης Ορφανός, Μαρία Αργυρού, Κωσταντίνος Βαρβαρήγος) και τους στενούς συνεργάτες τους αλλά και αντιδημάρχους της τωρινής δημοτικής αρχής με εξαίρεση τον δήμαρχο Αντώνη Σιγάλα, που απουσιάζει από το νησί. Φυσικά ο έπαρχος Θήρας Χαράλαμπος Δαρζέντας και ο αερολιμενάρχης Δημήτρης Γάκης. Ακούστηκε και η κα Πετίνη από τον σύλλογο στήριξής του Νοσοκομείου που με υπεράνθρωπες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια καλύπτουν ανάγκες της καθημερινότητας του νοσοκομείου και φροντίζουν με όποιο τρόπο μπορούν για την στέγαση των γιατρών. Οι περισσότεροι από αυτούς μίλησαν και δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν από το δικό τους μετερίζι ο καθένας να σταθεί το νοσοκομείο και πάλι στα πόδια του.

Η κυβέρνηση καλείται από όλα τα στόματα των πολιτών να σκύψει πάνω από το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας πριν να είναι αργά. Η ΑΕΜΥ προφανώς δεν ανταποκρίνεται έτσι όπως πίστευαν πολλοί και ίσως θα πρέπει να ξανακοιτάξουν καλά τα χαρτιά τους τα υπουργεία… Η δημόσια υγεία είναι απαραίτητη!

Τα άτομα μετρημένα έβγαιναν κάτι λίγο παραπάνω από την περσινή διαμαρτυρία τον Σεπτέμβριο του 2022. Το ποσοστό παρουσίας σε σύγκριση με τα προβλήματα που έχουν προκύψει και με το υψηλό κόστος της ιδιωτικής υγείας εντυπωσιακά μικρό! Το πληκτρολόγιο και ο καναπές δύσκολα αποχωρίζονται…

Και αφού θα πάνε οι άλλοι γιατί να πάμε και εμείς… Φυσικά υπάρχει και η άποψη «Νέα Δημοκρατία δεν ψηφίσατε; ε κάντε μόνοι σας διαμαρτυρία» η οποία ακούστηκε καθαρά μιας και η απουσία των βουλευτών σε αυτήν την διαμαρτυρία ήταν ηχηρή… Και φυσικά δεν ξεχνάμε και τα παραδοσιακά γλέντια του νησιού όπου προτιμούμε κλείνοντας τα μάτια στα προβλήματα της καθημερινότητας και περιμένοντας να τα λύσει κάποιος μάγος με μαγικό ραβδί. Καλό βράδυ Σαντορίνη… Βασίλεψε ο ήλιος και ακόμα να φανείς…

Γεωργία Διέλα

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 887 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*