Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στον Δήμο Θήρας

Newsroom
21/03/2024 13:01
 
 
 

 

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου ανακοίνωσε ο Δήμος Θήρας, τονίζοντας ότι ο εορτασμός της ιστορικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί και φέτος με τη μεγαλύτερη δυνατή λαμπρότητα, ιδιαίτερα μάλιστα στα Σχολεία, τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ και τους Οργανισμούς.

Το πρόγραμμα εορτασμού περιλαμβάνει:

22 Μαρτίου 2024
1. Ομιλίες σε συγκεντρώσεις στα Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμούς κλπ.
2. Προσκύνημα μαθητών στα μνημεία Ηρώων και στέψη ανδριάντων, προσερχόμενων με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους. Στα Φηρά το προσκύνημα των μαθητών θα γίνει στο μνημείο του Ιερού Λόχου.

Από τις 08:00 το πρωί της 23ης Μαρτίου μέχρι την δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2024
Γενικό σημαιοστολισμό των Δημοσίων, Δημοτικών, Κοινοτικών και ιδιωτικών καταστημάτων, των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, οικιών και ελλιμενισμένων πλοίων.
Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων που αναφέρουμε πιο πάνω τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2024.

25η Μαρτίου 2024
07:30 Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.
08:00 Έπαρση της ελληνικής Σημαίας από το Άγημα Αποδόσεων Τιμών του 2ου Λόχου Εθνοφυλακής στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπορείου.
10:45 Αποκαλυπτήρια της Πολεμικής Σημαίας του 2ου Λόχου Εθνοφυλακής στο Μητροπολιτικό Ναό Θήρας.
11:00 Τέλεση επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Θήρας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θήρας κ.κ. Αμφιλοχίου. Στα Φηρά, τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Φηρών κ. Μάρθα Χαβιάρη.

Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των Ηρώων στο σύνολο των Κοινοτήτων βάσει προγράμματος που θα καταρτισθεί από αυτές.
Στα Φηρά μετά τη δοξολογία θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων στην Δημοτική Πλατεία «Σαρπάκη». Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων κατά την καθιερωμένη σειρά και τάξη. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει παρέλαση των μαθητών, συλλόγων καθώς και Στρατιωτικού Τμήματος του 2ου Λόχου Εθνοφυλακής με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου, στον δρόμο που περνάει έξω από το κτίριο της Δ.Ο.Υ. Θήρας, όπου θα βρίσκονται οι επίσημοι.

18:10 Υποστολή της Ελληνικής Σημαίας από το Άγημα Αποδόσεων Τιμών του 2ου Λόχου Εθνοφυλακής στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπορείου.

Στο τέλος των εκδηλώσεων, ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας θα δεξιωθούν τις Αρχές και τους κατοίκους στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Ίδρυμα.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 33 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*