Σαντορίνη: Εξετάζεται η μετακίνηση του καλωδίου του ΑΔΜΗΕ που συνδέει με τη Νάξο

Newsroom.
19/07/2024 08:13
 
 
 

Το θέμα της μετακίνησης του καλωδίου του ΑΔΜΗΕ για την ενεργειακή διασύνδεση της Σαντορίνης με την ηπειρωτική Ελλάδα, ώστε να απεμπλακεί από την κατασκευή του νέου λιμανιού στον Μονόλιθο τέθηκε επί τάπητος κατά τη χθεσινή 18 Ιουλίου συνάντηση εργασίας στα γραφεία του Διαχειριστή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του ΑΔΜΗΕ Ιωάννης Μάργαρης, ο Διευθυντής έργων Μιχάλης Χατζηπάνος, ο Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος εκπροσωπώντας το Υπουργείο Υποδομών, ο μελετητής του νέου λιμένα Χάρης Αντωνόπουλος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας Γιώργος Νομικός, παρόντος και του βουλευτή Κυκλάδων Μάρκου Καφούρου.

Σύμφωνα με τον κο Καφούρο, συμφωνήθηκε οι τεχνικές υπηρεσίες του ΑΔΜΗΕ να προετοιμάσουν τις τεχνικές τους προτάσεις, ώστε το καλώδιο να μην αποτελέσει πρόβλημα και να ξεκινήσει άμεσα η μελέτη κατασκευής του νέου λιμένα στην αρχική θέση της μελέτης. Οι προτάσεις θα προετοιμαστούν και θα είναι διαθέσιμες σύντομα, ενόψει της ευρείας κυβερνητικής τηλεδιάσκεψης για τη Σαντορίνη την Τρίτη 23/7.

Θυμίζουμε πως το Λιμενικό Ταμείο Θήρας ζητά επιτακτικά την μετακίνηση του καλωδίου που έχει ήδη ποντιστεί, θέση την οποία υπερψήφισε και το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας στην προχθεσινή του συνεδρίαση.

Αξίζει να σημειωθεί πως εφόσον τελικά συμφωνηθεί η μετακίνηση, ο ΑΔΜΗΕ θα κερδίσει χρόνο και για την ολοκλήρωση της κατασκευής του υποσταθμού υψηλής τάσης στον Μονόλιθο, η οποία παρουσιάζει σημαντικές καθυστερήσεις.

Πηγή: atlantea.news 

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 36 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*