Σαντορίνη: 120 κρουαζιερόπλοια έχουν προγραμματίσει την άφιξη τους τον Αύγουστο

Newsroom.
01/08/2024 01:12
 
 
 

Τριψήφιος είναι, για έναν ακόμα μήνα, ο αριθμός των προγραμματισμένων αφίξεων κρουαζιερόπλοιων τον Αύγουστο στη Σαντορίνη.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει και καταγράψει το ημερολόγιο του Atlantea, οι προγραμματισμένες αφίξεις κρουαζιερόπλοιών για φέτος τον Αύγουστο φτάνουν τις 120, έναντι 115 της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Οι αφίξεις θα είναι καθημερινές, με δύο έως επτά (!) πλοία, εκτός από το Σάββατο 3/8 που αναμένεται μόνο ένα.

Οι δύσκολες μέρες του μήνα
Σύμφωνα με τον τρέχοντα προγραμματισμό και όπως μαρτυρά το ημερολόγιο, κάποιες ημέρες, π.χ. όλες τις Τρίτες του μήνα (6/8, 13/8, 20/8, 27/8), η συνολική δυναμικότητα των πλοίων που αναμένονται κυμαίνεται σε 14.500-15.500 άτομα. Ακόμα κι αν υπολογιστεί η πληρότητά τους στο 80%, όπως θα ισχύει στο berth allocation system από το 2025, ξεπερνούν κατά πολύ το επιθυμητό ημερήσιο όριο των 8.000 επισκεπτών. Τα Σάββατα γενικώς είναι οι πιο “ήσυχες” ημέρες της εβδομάδας, με εξαίρεση το τελευταίο Σάββατο του μήνα (31/7) που θα έχει ασυνήθιστη κίνηση, καθώς αναμένονται πλοία συνολικής δυναμικότητας σχεδόν 11.500 ατόμων. Μεταξύ αυτών θα είναι και το πολύ μεγάλο Odyssey of the Seas που όλη τη σεζόν ερχόταν σε εβδομαδιαία βάση κάθε Τρίτη και πλέον οι προσεγγίσεις του αραιώνουν και θα γίνονται ανά δεκαήμερο.

Οι ημέρες που το νησί θα επιβαρυνθεί σημαντικά από την κρουαζιέρα, ενώ παράλληλα η τουριστική σεζόν θα είναι στην κορύφωσή της, αναμένονται δύσκολες τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους κατοίκους, κυρίως για όσους κινούνται στο κέντρο των Φηρών και στα σημεία όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός τουριστών. Συστήνεται ψυχραιμία και υπομονή, με την ελπίδα ότι από του χρόνου η διαχείριση των ροών κρουαζιέρας θα έχει εξορθολογιστεί.

Το ημερολόγιο αφίξεων του Atlantea, που διαρκώς συμπληρώνεται και επικαιροποιείται, μπορείτε να το βλέπετε εδώ. Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια, ώστε το ημερολόγιο να είναι σωστά ενημερωμένο.

Πηγή: atlantea.news

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*