Σαντορίνη: Νέα φθινοπωρινά Εργαστήρια στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ.Νομικός”

Newsroom.
04/09/2024 20:25
 
 
 

Η Σαντορίνη των Κυκλάδων, του χθες και του σήμερα συνδέεται άρρηκτα με τον Κυκλαδικό Πολιτισμό και την Ελληνική Κεραμική.

Μία μακρά ιστορία που ξεκινάει από τα προϊστορικά έτη και φτάνει στο σήμερα όπου φιλοξενεί την 1η Biennale Σύγχρονης Κεραμικής Τέχνης στο Μουσείο Προϊστορικής Θήρας.

Παράλληλα στους χώρους του Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ.Νομικός» το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης φιλοξενεί εκθέσεις σύγχρονης κεραμικής τέχνης στο πλαίσιο της Biennale, ενώ με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς προσφέρουν μία σειρά δωρεάν εκπαιδευτικών εργαστηρίων για τους μικρού μας φίλους.

Κάθε Σάββατο και Κυριακή τα παιδιά θα μπορούν να ανακαλύπτουν την Κεραμική Τέχνη στην Αρχαία Ελλάδα και τον Κυκλαδικό Πολιτισμό αντίστοιχα, μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια, ζωγραφιές, κατασκευές από πηλό και τις Μουσειοσκευές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που είναι πιστοποιημένες από το Υπουργείο Παιδείας.

Τα εργαστήρια θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 10 Νοεμβρίου. Απευθύνονται σε μαθητές των Δ’ Ε’ ΣΤ’ τάξεων του Δημοτικού και απαιτείται έγκαιρη τηλεφωνική επικοινωνία για την εξασφάλιση θέσης.

Κάθε Σάββατο 11:00πμ – 12:00μμ – Αρχαία Ελληνική Κεραμική

Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με ακριβή αντίγραφα αγγείων μελανόμορφου και ερυθρόμορφου ρυθμού, ενώ μέσα από ένα πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό θα αποκτήσουν γνώσεις για την κατασκευή και τις τεχνικές διακόσμησης των αγγείων.

Στη συνέχεια θα μπορέσουν να δημιουργήσουν τα δικά τους κεραμικά είτε με πηλό είτε με τις ζωγραφιές τους.

Κάθε Κυριακή 11:00πμ – 12:00μμ – Κυκλαδικός Πολιτισμός

Αφού τα παιδιά εξοικειωθούν με ακριβή αντίγραφα Κυκλαδικών ειδωλίων, σκευών και εργαλείων, θα γνωρίσουν τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε στις Κυκλάδες την 3η π.Χ. χιλιετία, μέσα από πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό. Στο τέλος του εργαστηρίου θα ζωγραφίσουν τα δικά τους ειδώλια ή θα τα κατασκευάσουν από πηλό.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο 22860 85141, από τις 10:00 έως τις 18:00 (εκτός Δευτέρας).

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*