Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Αντώνη Παγώνη με αφορμή τις κινήσεις της εναντίων των δυσφημιστικών δημοσιευμάτων για το νησί
Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο Volcano TV παραχώρησε την Παρασκευή 21 Μαρτίου ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Αντώνης Παγώνης, με αφορμή τις νομικές κινήσεις και τα εξώδικα της Ένωσης Ξενοδόχων έναντι των δυσφημιστικών δημοσιευμάτων για το νησί που εμφανίστηκαν το τελευταίο διάστημα πλήττοντας την εικόνα και οικονομία του.
Σχετικά με αυτή την εξέλιξη ο κ. Παγώνης είπε ότι εκτός από την νομική οδό, η Ένωση επικοινώνησε απευθείας με Μέσα που φιλοξένησαν αυτές τις αναφορές αλλά και με την Google, καταφέρνοντας να κατέβουν αρκετές ψευδείς αναρτήσεις, σημειώνοντας πως σε συνεργασία με την ΠΟΞ, τον ΣΕΤΕ, το ΞΕΕ, τον Δήμο Θήρας, το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ, έχουν συστρατευθεί για να αντιμετωπίσουν την μεγάλη επίθεση που δέχεται η Σαντορίνη.
Ο κ. Παγώνης ανέφερε ότι, εκτός από την πρόσφατη συνάντηση με την κ. Κεφαλογιάννη, έγιναν στο υπουργείο άλλες 4 συναντήσεις όπου συζητήθηκαν εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα, η πορεία για το έργο υποδομών, η προβολή του νησιού, αλλά και το DMMO. Επίσης, ανέφερε ότι η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης δικαιώνεται, μιας και από την πρώτη στιγμή του νέου Δ.Σ. της υποστήριζε την ανάγκη δημιουργίας έργων υποδομών. Γεγονός ως προς το οποίο είπε ότι δε θα πρέπει κανείς να κάνει βήμα πίσω, χαρακτηρίζοντας ως το πλέον απαραίτητο έργο αυτή τη στιγμή για τη Σαντορίνη το λιμάνι.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Παγώνης ανέφερε ότι η Ε.Ξ.Σ. ζήτησε από το Υπουργείο Εργασίας να μην ισχύσει φέτος η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας, χωρίς όμως να έχει λάβει θετική απάντηση. Επίσης, ενημέρωσε ότι ζήτησε από το ίδιο το υπουργείο να δοθεί bonus στους εργαζόμενους που θα έρθουν για εργασία στη Σαντορίνη.
Στο θέμα της διαφήμισης του νησιού, είπε ότι από πλευράς ΕΟΤ θα δοθεί μισό εκατομμύριο ευρώ σε καμπάνια στην Αγγλία και τις ΗΠΑ, ενώ ευχήθηκε να μη χαθεί για το νησί το DMMO και να λειτουργήσει στα πρότυπα του ΠροΤουρ Ρόδου και του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής.
Σχετικά με τις κρατήσεις και ακυρώσεις αναφέρθηκε αναλυτικά στο τι ισχύει στον προγραμματισμό των πτήσεων charter παρουσιάζονται στοιχεία από την Fraport αλλά κι από προσωπικές συνομιλίες με εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών αλλά και με μεγάλους Tour Operators, αναφέροντας πως πλέον η εικόνα είναι κατά πολύ βελτιωμένη σε σχέση με λίγες μέρες πριν.
Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι οι δύο επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι λόγο για τον οποίο η Σαντορίνη θα πρέπει να βοηθηθεί από την Πολιτεία. Συγκεκριμένα είπε ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί η φορολογία των επιχειρήσεων, ενώ ως προς το εισιτήριο των 20€ στην κρουαζιέρα είπε οτι τα έσοδα του εισιτηρίου θα έπρεπε να κατανέμονται δικαιότερα και προς όφελος της Σαντορίνης.
Κλείνοντας ο κύριος Παγώνης ανέφερε ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τα περισσότερα ξενοδοχεία της Σαντορίνης θα είναι ανοιχτά το Πάσχα ενώ ζήτησε έναν οδικό χάρτη θέμα που συζητάμε καθημερινά με τον Δήμο Θήρας αναμένοντας παράλληλα απάντηση από τα αρμόδια υπουργεία.
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις