Σίφνος: Προσοχή! Απόπειρες τηλεφωνικής εξαπάτησης κατοίκων

Απατεώνες εξαπατούν τηλεφωνικά επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων
Newsroom.
03/09/2024 16:57
 
 
 

 

Επειδή παρουσιάζονται και πάλι απόπειρες τηλεφωνικής εξαπάτησης με σκοπό την απόσπαση χρηματικών ποσών, ο δήμος Σίφνου εφιστά την προσοχή όλων των κατοίκων του νησιού στις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχονται.

Παρακαλούνται οι πολίτες:

-να μη δίνουν προσωπικά τους δεδομένα και στοιχεία πρόσβασης στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ούτε να καταθέτουν χρήματα,
-να διαδώσουν τα παραπάνω με κάθε τρόπο, για την προφύλαξη όλων από την απάτη.

Στην περίπτωση που υπάρχει έστω και η υποψία απάτης, παρακαλούνται οι δημότες να καταγγείλουν άμεσα στην αρμόδια αστυνομική αρχή οποιοδήποτε τέτοιο περιστατικό υποπέσει στην αντίληψη σας.

Η ανάρτηση του Δήμου στα Social Media:

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΙΦΝΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ

Ενημερώνουμε τις επιχειρήσεις καθώς και όλους τους πολίτες που συνεργάζονται με το Δήμο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σίφνου ότι σήμερα επιχειρήθηκε εις βάρος συνεργαζόμενης εταιρείας απόπειρα εξαπάτησης από αγνώστους, οι οποίοι, προσποιούμενοι υπαλλήλους του ΔΛΤ, προσπάθησαν μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας & viber να αποσπάσουν ποσά, χρησιμοποιώντας στοιχεία που πιθανόν άντλησαν από το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Για το λόγο αυτό καλούνται όλοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε κλήσεις από άγνωστα νούμερα και να μην αποκαλύπτουν – χορηγούν προσωπικά τους δεδομένα.

Παράλληλα συστήνουμε στους πολίτες που θα λάβουν τέτοιου είδους τηλεφώνημα, να μην προβούν σε καμία ενέργεια, αν πρώτα δεν επικοινωνήσουν οι ίδιοι με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου – ΔΛΤ και σε κάθε περίπτωση με την αστυνομική αρχή.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 7 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*