Ημερίδα των «Βιώσιμων Κυκλάδων» στη Σίφνο στις 31 Οκτωβρίου 2024

Newsroom.
11/10/2024 12:09
 
 
 

«Δόμηση, τουριστική ανάπτυξη & προστασία της τοπικής κληρονομιάς: Προτάσεις για την επόμενη μέρα Ίδρυμα Πρόκου, Σίφνος | 31 Οκτωβρίου 2024

Στις 31 Οκτωβρίου 2024, θα βρεθούμε στη Σίφνο, στο Ίδρυμα Πρόκου, για μία ημερίδα και ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Δόμηση, τουριστική ανάπτυξη & προστασία της τοπικής κληρονομιάς: Προτάσεις για την επόμενη μέρα».

Βασικός σκοπός των εκδηλώσεων μας στα νησιά είναι να δώσουμε βήμα στον τοπικό πληθυσμό να εκφραστεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τις λύσεις που ελπίζει να εφαρμοστούν. Θέλουμε οι ντόπιοι να έχουν την ευκαιρία να μεταφέρουν τους προβληματισμούς τους σε αρμόδιους πολιτικούς και αξιωματούχους της κεντρικής εξουσίας, αλλά και επιχειρηματικούς παράγοντες που δραστηριοποιούνται στο νησί. Ο απευθείας διάλογος είναι αναγκαίος για να είναι ενήμερο το κράτος για την κατάσταση στα νησιά και πώς μπορεί να επηρεαστεί από νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες, αλλά και να υπάρξει η αναγκαία συνεννόηση/αλληλοκατανόηση μεταξύ επίδοξων επενδυτών και της τοπικής κοινωνίας.

Η εκδήλωση θα αποτελείται από δύο πάνελ.

Στο πρώτο, για το θεσμικό πλαίσιο, θα συμμετάσχουν η δήμαρχος Σίφνου Μαρία Ναδάλη, ο γ.γ. Νησιωτικής Πολιτικής Μανόλης Κουτουλάκης και η Κατερίνα Καλαντζοπούλου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Στο δεύτερο, μηχανικοί, αρχιτέκτονες και εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας θα συζητήσουν για την πορεία που έχει πάρει η οικοδομική ανάπτυξη στο νησί, τα προβλήματα που αυτή δημιουργεί και το πώς το νέο Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο που αυτή τη στιγμή καταρτίζεται, μπορεί να τα διαχειριστεί.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση, όπου οι κάτοικοι της Σίφνου θα μπορούν να τοποθετηθούν για τα καίρια αυτά ζητήματα και να ζητήσουν απαντήσεις για ερωτήματα που έχουν για το μέλλον του νησιού τους.

Ευχόμαστε να σας δούμε όλους εκεί!

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*