Η ενεργειακή αναβάθμιση του Γ.Ν. Σύρου σε διαδικτυακή συνάντηση του ΟΗΕ

Newsroom
16/02/2023 13:31
 
 
 

 

Την τιμητική – και μοναδική για ελληνικό νοσοκομείο – συμμετοχή του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου στο “Race to Zero Milestone Meeting 2023” χθες Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 ανακοίνωσε η Διοίκηση της υγειονομικής μονάδας.

Η συνάντηση διοργανώθηκε, διαδικτυακά, από τη Γραμματεία για την Κλιματική Αλλαγή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο χρόνων της πρωτοβουλίας “Race to Zero”, η οποία αποσκοπεί στην πλήρη ισοστάθμιση των ρύπων λειτουργίας οργανισμών ως το 2050.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Διοικητής κ. Μιχάλης Ζουλουφός παρουσίασε τα επιτεύγματα της υγειονομικής μονάδας χωρίς οικονομικό κόστος για τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου. Μάλιστα, στο πλαίσιο της παρουσίασης του, ο κ. Ζουλουφός ευχαρίστησε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Νοτίου Αιγαίου για την πλήρη στήριξη τους στο έργο ενεργειακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου, το ANIC για τη στρατηγικής σημασίας δωρεά προς το Νοσοκομείο Σύρου και τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης για την αμέριστη τεχνική υποστήριξη, μέσω Προγραμματικής Σύμβασης, στο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου συμμετέχει στην πρωτοβουλία “Race to Zero” από τον Μάρτιο 2021, ως ιδρυτικό μέλος και μοναδικός φορέας υγείας από την Ελλάδα. Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετέχουν 14.000 νοσοκομεία και κέντρα υγείας από 22 χώρες.

(Visited 82 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*