VIDEO-Σύρος: Τιμή και δόξα στους ήρωες του Έπους του ’40

Newsroom
29/10/2023 01:32
 
 
 

 

Με την καθιερωμένη παρέλαση στην πλατεία Μιαούλη ολοκληρώθηκαν στη Σύρο οι διήμερες εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου του 1940.

Την παρέλαση παρακολούθησαν ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, ο Καθολικός Επίσκοπος κ. Πέτρος Στεφάνου, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης (ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης), ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, η Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα Μαριάννα Νικολαΐδου, ο Δήμαρχος Δήμου Σύρου – Ερμούπολης κ. Νίκος Λειβαδάρας, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Αλέξης Αθανασίου, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και φορέων.

Με τον καιρό να θυμίζει περισσότερο καλοκαίρι παρά τέλος Οκτωβρίου, ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί καμάρωσε και χειροκρότησε θερμά τη Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, τους Συλλόγους Κρητών Σύρου, Μικρασιατών Σύρου και Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου, τους μαθητές όλων των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Σύρου, τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, καθώς και το ένοπλο πεζοπόρο τμήμα του Τάγματος Εθνοφυλακής Ερμούπολης.

Μετά την παρέλαση μέλη του Λυκείου Ελληνίδων χόρεψαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 61 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*