Πρόταση να μετατραπεί «το Κυκλαδικόν» σε Διοικητήριο της Περιφέρειας

Newsroom
29/05/2024 10:37
 
 
 

 

Η αξιοποίηση του κτηρίου Κυκλαδικόν τέθηκε προς συζήτηση στη χθεσινή τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.

Μετά από σχετική εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη, το Περιφερειακό Συμβούλιο τον εξουσιοδότησε να διαπραγματευτεί με τη Διοικούσα Επιτροπή του Κληροδοτήματος Άννης Κουτσοδόντη τους όρους παραχώρησης του ιστορικού ακινήτου που βρίσκεται επί της Πλατείας Μιαούλη, προκειμένου αυτό να στεγάσει τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τους οργανισμούς της και να δημιουργήσει μία σύγχρονη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, όπου θα πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Λεονταρίτης ανέφερε:
«Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μου και τον θεσμό που υπηρετώ, εισηγήθηκα στο Περιφερειακό Συμβούλιο την εξουσιοδότηση εκ μέρους του σε εμένα της διαπραγμάτευσης με τη Διοικούσα Επιτροπή του Κληροδοτήματος Άννης Κουτσοδόντη της παραχώρησης του ακινήτου που βρίσκεται επί της Πλατείας Μιαούλη, “Κυκλαδικόν”, προς αξιοποίηση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με μακροχρόνια μίσθωση. Θεωρώ ότι αυτή είναι η καταλληλότερη λύση για την ίδρυση Διοικητηρίου της Περιφέρειας στην Ερμούπολη, αλλά και για τη διάσωση αυτού του εμβληματικού ιστορικού κτηρίου».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 38 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*