Άρης Ρώτας: «Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση κ. Δήμαρχε!»

Newsroom
13/07/2024 01:46
 
 
 

 

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με τον ΟΦΥΠΕΚΑ και το WWF για την υλοποίηση έργου τουρισμού χαμηλού αντίκτυπου στη Θαλάσσια Προστατευόμενη Περιοχή της Γυάρου. Η σύμβαση αυτή αποτελεί μέρος της πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη διαχείριση και διατήρηση των προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Με σχέδιο για τη Σύρο» Άρης Ρώτας, σε απάντηση του στη δημοτική αρχή Σύρου-Ερμούπολης σχολίασε ότι η νέα δημοτική αρχή δεν ανέλαβε δική της πρωτοβουλία, αλλά απλώς υποστηρίζει το έργο του ΟΦΥΠΕΚΑ. Επίσης, σημείωσε την ανάγκη για πολιτική βούληση και θάρρος για να επιτευχθούν ουσιαστικά αποτελέσματα, όπως συνέβη με τη δημοτική αρχή του 2011.

Η ανακοίνωση του κ. Άρη Ρώτα

Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση κ. Δήμαρχε!

Ο ΟΦΥΠΕΚΑ και το WWF δραστηριοποιούνται στην Σύρο και στη Γυάρο τα τελευταία χρόνια με συγκεκριμένη ατζέντα. Έτσι, λοιπόν, μετά την εκλογή της νέας δημοτικής αρχής έγιναν οι σχετικές επαφές και κατέληξαν στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και των εν λόγω φορέων για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Αναπτύσσοντας ένα παράδειγμα τουρισμού χαμηλού αντικτύπου στη Θαλάσσια Προστατευόμενη Περιοχή της Γυάρου» για λογαριασμό του Κυρίου του Έργου (Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ.). Μάλιστα, η απόφαση της δημοτικής επιτροπής με την οποία εγκρίνεται η υπογραφή της εν λόγω προγραμματικής σύμβασης, αναφέρει επί λέξει «O Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ. εποπτεύεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και έχει ως σκοπό την εφαρμογή της πολιτικής που χαράσσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη διαχείριση και διατήρηση των προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα».

Αυτό ακριβώς ήταν και το νόημα του δελτίου τύπου μας κ. Δήμαρχε και ευχαριστώ πολύ για την επιβεβαίωση (!!!) ότι ούτε πρωτοβουλία πήρε ο Δήμος, ούτε «μπροστάρης» ήταν σε κάποια δράση, απλώς θα υποβοηθήσει το έργο του ΟΦΥΠΕΚΑ να εφαρμόσει την πολιτική του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Απλώς τυχαίνει αυτοί οι 2 φορείς να έχουν μια πιο φιλο-περιβαλλοντική προσέγγιση από την ALUMIL και έτσι είναι πολύ πιο «εύπεπτο» για τους δημότες, επομένως δεν έχετε φόβο μήπως και κριθείτε αρνητικά.

Η δημοτική αρχή του 2011 πήρε μια πολιτική απόφαση και έκανε κάτι που σήμερα θα φάνταζε ακατόρθωτο. Ανεξάρτητα με το αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με το περιεχόμενο της απόφασης αυτής, αυτό που συμπεραίνεται ξεκάθαρα είναι ότι τότε υπήρχε στόχευση, πολιτική βούληση και πολιτικό θάρρος, που έφερε ένα αποτέλεσμα. Ίσως κ. Δήμαρχε, αν διδαχτείτε κάτι από εκείνους τους προκατόχους σας και αν σταματήσετε τα πολιτικά στρογγυλέματα, να γίνετε πιο αποτελεσματικοί.

Η σχετική απόφαση της Δημοτικής επιτροπής

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 65 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*