Η ιερά μνήμη της Αγίας Παρασκευής τιμήθηκε στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Αληθινή

Newsroom
30/07/2024 11:58
 
 
 

 

Στον ιστορικό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, πάλαι ποτέ Καθολικό διαλαμψάσης Ιεράς Μονής, στην περιοχή της Αληθινής, επί του ανθοβολούντος κτήματος ιδιοκτησίας σήμερα του Πλοιοκτήτου και Μεγάλου Ευεργέτου της Ιεράς Μητροπόλεως και της Ελλάδος απάσης κ. Αθανασίου Μαρτίνου, όπου το 1901 φιλοξενήθηκε ο Άγιος Νεκτάριος, Επίσκοπος Πενταπόλεως, φιλοξενηθείς υπό του τότε ιδιοκτήτου, αοιδίμου Μητροπολίτου Σύρου Μεθοδίου Παπασαραντοπούλου, τελέσθηκε ο εόρτιος Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, συμπαραστατουμένου από τον Αρχιερατικό Επίτροπο και Εφημερίους της Σύρου.

Το παρών έδωσαν οι επιχειρηματίες κ.κ. Αθανάσιος και Μαρίνα Μαρτίνου και Γεώργιος και Αλεξάνδρα Προκοπίου, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλέξ. Αθανασίου, Αντιδήμαρχοι, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών κ. Μ. Δαδάος, ο γιατρός και διατελέσας Δήμαρχος Ραφήνας κ. Γεώργιος Χρηστίδης, ο Πρόεδρος και δύο μέλη, φορώντας παραδοσιακές ενδυμασίες, του Συλλόγου Πελοποννησίων και μεγάλο πλήθος πιστών, οι οποίοι αδιαλείπτως προσήρχοντο να προσκυνήσουν την εφέστιο εικόνα του Ναού, από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ.

Στην ομιλία του, ο κ. Δωρόθεος Β’ εστίασε την ανάπτυξή του στις δύο βασικές αρετές της τιμωμένης Οσιομάρτυρος Παρασκευής, την υπομονή και την πίστη, υπογραμμίζοντας ότι χάρη σ’ αυτές αξιώθηκε της αγιότητος και της μεγάλης τιμής να τιμάται από τους Χριστιανούς όπου γης.

Ευχαρίστησε, τέλος, και συνεχάρη τον παριστάμενο Μεγάθυμο Εθνικό Ευεργέτη, Προνοιάρχη και Σεβαστοκράτορα του Ιερού Ναού κ Αθανάσιο Μαρτίνο για τις πολλαπλές ευεργεσίες του προς την Ιερά Μητρόπολη, με τελευταία την ήδη ολοκληρούμενη επισκευή του Κωδωνοστασίου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου «των Ψαριανών» και ευχήθηκε σε όλους για ένα καλό θέρος.

(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*