Σύρος: Λαμπρή υποδοχή της Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας «Χοζοβιωτίσσης» – Εγκώμιο Δωρόθεου στον Αμφιλόχιο (φωτο)

Newsroom.
06/08/2024 08:39
 
 
 

Στην Ερμούπολη της Σύρου, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη κατάνυξη η υποδοχή της θαυματουργής και ιστορικής εικόνας της Παναγίας Χοζοβιωτίσση προερχόμενης από την ομώνυμη Ιερά Μονή της Αμοργού.

Την εικόνα συνόδευσε ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων, κ. Αμφιλόχιος, μαζί με τον Ηγουμενοσύμβουλο Αρχιμανδρίτη Θεόφιλο.

Στην τελετή υποδοχής παρευρέθηκαν πολλοί εξέχοντες τοπικοί παράγοντες, όπως ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλέξ. Αθανασίου, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Ιωάννης Μαραγκός, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ερμούπολης κ. Ευάγγελος Μαραγκός, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Χρυσοβαλάντη Μονογυιού και κ. Στυλ. Τρουμπετάκη, και πολλοί άλλοι αξιωματούχοι από διάφορους τομείς της τοπικής κοινωνίας και δημόσιας ασφάλειας. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν επίσης ο Διοικητής της 6ης Περιφέρειας του Λιμενικού Σώματος, ο Λιμενάρχης Σύρου, η Διοικήτρια της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, ο Στρατηγός και ο Ταξίαρχος της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και η Αερολιμενάρχης Σύρου.

Με την άφιξη της ιερής εικόνας, τελέστηκε ευχαριστήριος και δοξολογική δέηση, τιμώντας την διακοσιοστή επέτειο από την ανέγερση του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Μεταμορφώσεως. Προεξάρχων στην τελετή ήταν ο Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος δέχθηκε θερμές ευχαριστίες από τον Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο Β’.

Ο κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην αφοσιωμένη διακονία του κ. Αμφιλοχίου, τόσο στην εκκλησία όσο και στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου, όπου υπηρέτησε με αφοσίωση τρεις Αρχιεπισκόπους, τους μακαριστούς Σεραφείμ και Χριστόδουλο, καθώς και τον Μακαριώτατο κ. Ιερώνυμο Β’.

Η τελετή πλαισιώθηκε από τη Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου και του Συλλόγου Πελοποννησίων, προσδίδοντας ένα εορταστικό και επίσημο τόνο στην εκδήλωση. Στη συνέχεια, τελέσθηκε η Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, ολοκληρώνοντας την πνευματική αυτή συνάντηση που συγκέντρωσε πλήθος πιστών, τόσο από τη Σύρο όσο και από άλλες περιοχές.

Πηγή: vimaorthodoxias.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*