Σύρος: Παράσταση μαριονέτας και εργαστήρι κατασκευής στις 26 και 27 Αυγούστου

Newsroom.
24/08/2024 08:59
 
 
 

Μια παράσταση μαριονέτας με γιγαντόκουκλες και ένα κουκλοθεατρικό εργαστήρι από τις Μαριονέτες Τζίκας

Εργαστήριο κατασκευής και εμψύχωσης μαριονέτας και διαδραστική παρέλαση

Ένα δημιουργικό εργαστήρι κουκλοθέατρου, στο πλαίσιο του Σύρος Πολιτισμός junior, θα συμβεί στις 27 Αυγούστου, 6-8 το απόγευμα, στο φουαγιέ του Δημαρχιακού μεγάρου. Ο εκπαιδευτικός και κουκλοπαίχτης Χρήστος Τζίκας και οι βοηθοί του θα καθοδηγήσει τα παιδιά για να φτιάξουν και να εμψυχώσουν τις δικές τους μαριονέτες, με διάφορα υλικά και μπόλικη φαντασία, εμπνευσμένες από τον πολιτισμό της Σύρου.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά αμέσως μετά, το πουλί Μπενού και η Νεράιδα Ιόλη, οι δυο γιγαντόκουκλες, θα σεργιανίσουν στην Πλατεία Μιαούλη και στον πεζόδρομο Πρωτοπαπαδάκη, σε μια διαδραστική παρέλαση, μαζί με τις δημιουργίες των παιδιών και τη συνοδεία μουσικής από το ακορντεόν του Νίκου Απέργη.

Για το εργαστήρι, χρειάζεται η δήλωση συμμετοχής στην παρακάτω φόρμα εδώ

Η φόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι 27 Αυγούστου στις 10 το πρωί. Συμμετοχές χωρίς δήλωση στη φόρμα θα γίνουν δεκτές μόνο εφόσον υπάρχει θέση.

Παράσταση μαριονέτας με γιγαντόκουκλες

Την προηγούμενη μέρα, στις 26 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η παράσταση μαριονέτας με γιγαντόκουκλες «Τεχνοβάτες», στην υπαίθρια σκηνή του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρουσσών, στο πλαίσιο των δράσεων «Σουσάμι, άνοιξε! στα Χρούσσα» και του Σύρος Πολιτισμός junior, με διοργανωτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χρούσσων. Μαριονέτες από διάφορα μέρη του κόσμου κάνουν ένα φαντασιακό ταξίδι από την Ανατολή στη Δύση. Ανάμεσά τους, το αιγυπτιακό πουλί Bennu κρύβει στα φτερά του αρχέγονες ιστορίες και μύθους· ο φακίρης Karim  από τη μακρινή Ινδία· ο ρομαντικός αρλεκίνος Αιμίλιος από τη Βενετία· η μαγευτική Fairuz από το εξωτικό Αλγέρι· ο ταχυδακτυλουργός Sebastian από την Ισπανία· η προφυρόχρωμη Cecil από την ονειρική λίμνη Αράλ· ο διάσημος τραγουδιστής της ροκενρολ Jicki-Riki.

Περισσότερα στον σύνδεσμο: Μαριονέτες Τζίκας

Συνδιοργάνωση: Δήμος Σύρου-Ερμούπολης και Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Εκτέλεση παραγωγής και επίβλεψη: the sousàmi project by Εν.Το.Πο.Σύρο.
Χορηγός μετακίνησης: Blue Star Ferries.

Promo video:

Ο θίασος

H σκηνή «ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΖΙΚΑΣ», ιδρύθηκε το 1980 με έδρα τα Τρίκαλα και εμψυχωτή τον Νίκο Τζίκα. Αποτελεί μέλος του Ελληνικού Κέντρου της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθέατρου UNIMA – ΕΛΛΑΣ και της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθέατρου (Union Internationale De La Marionette). Από τη στιγμή της δημιουργίας της μέχρι και σήμερα, έχει συνεχή πορεία στα καλλιτεχνικά δρώμενα. Τα τελευταία χρόνια ο εκπαιδευτικός Χρήστος Τζίκας, επιμελείται τις καλλιτεχνικές παραγωγές, επιδιώκοντας τη σύνθεση της επιστημονικής κατάρτισης και της ψυχαγωγικής αισθητικής στο πεδίο της παιδαγωγικής διάστασης του κουκλοθεάτρου και του θεάτρου μαριονέτας.

Στο περιεχόμενο της δραστηριότητας μας περιλαμβάνονται παραστάσεις κουκλοθέατρου και θεάτρου μαριονέτας, παραστάσεις ενταξιακού θεάτρου μαριονέτας για παιδιά με αναπηρίες, θεματικά διεπιστημονικά projects μικτών τεχνικών κουκλοθεάτρου, βιωματικά εργαστήρια ενηλίκων, εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης για παιδιά, θεωρητικές μελέτες κ.α. Παραγωγές της σκηνής «ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΖΙΚΑΣ» έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή και πανελλήνια φεστιβάλ, σε διοργανώσεις φορέων, δήμων, ιδρυμάτων, σχολεία, συλλόγους και άλλες πολιτιστικές διοργανώσεις.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 96 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*