Σύρος: 12ο Φεστιβάλ Τζαζ – Παρουσίαση της ειδικής ετήσιας έκδοσης κόμικς στο Daidadi Gelato

Newsroom.
20/09/2024 16:04
 
 
 

Το περιοδικό δημιούργησαν φέτος 31 Έλληνες και Κύπριοι κομίστες, στην πρώτη τέτοια διασυνοριακή εικαστική συνεργασία.

Το βράδυ του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου 2024, θα παρουσιαστεί το 4ο περιοδικό κόμικς του Syros Jazz Festival, με κεντρικούς ήρωες τους Συριανούς μουσικούς Μαρίνο και Δομένικο Ρούσσο. Η εκδήλωση θα γίνει στο παγωτατζίδικο Νταϊντάντι, στην παραλία της Ερμούπολης και θα ξεκινήσει στις 19:30 ακριβώς.

Το περιοδικό δημιούργησαν φέτος 31 Έλληνες και Κύπριοι κομίστες, στην πρώτη τέτοια διασυνοριακή εικαστική συνεργασία. Από αυτούς, δεκαοχτώ (18) ταξιδεύουν σήμερα στη Σύρο και θα μιλήσουν για τη δουλειά τους: Μανόλης Αλμπάνης, Αντώνης Βαβαγιάννης, Θανάσης Καραμπάλιος, Δημήτρης Κάσδαγλης, Γιώργος Κομιώτης, Ραφαέλλα Κόνη, Περικλής Κουλιφέτης, Τάσος Μαραγκός, Παναγιώτης Μητσομπόνος, Σελήνη Νικολαΐδου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Γιώργος Παπαηλιού, Θανάσης Πετρόπουλος, Θανάσης Πέτρου, Χριστίνα Σηφιανού, Μαρία Τζαμπούρα, Γιώργος Τσαρδανίδης, Χρύσα Χαρτσά. Παράλληλα το κοινό θα γνωρίσει και τις δικές τους πρόσφατες εκδόσεις.

Είναι πρώτη φορά που τόσοι γνωστοί Έλληνες δημιουργοί κόμικς θα βρεθούν στο νησί μας, στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης. Όσοι προσέλθουν θα παραλάβουν ένα αντίτυπο του φετινού περιοδικού δωρεάν, το οποίο μπορούν να ζητήσουν, αν επιθυμούν, να το υπογράψουν οι παρόντες και παρούσες δημιουργοί του. Παράλληλα, το φεστιβάλ Τζαζ σε συνεργασία με το Νταϊντάντι θα κεράσουν όσους πάρουν μέρος στην εκδήλωση, παγωτό.

Την παρουσίαση συντονίζει ο Νίκος Αλμπανόπουλος, που είχε την ιδέα και την επιμέλεια της έκδοσης. Στη διάρκειά της θα ζωγραφίσει ζωντανά ο Πάρις Ξυνταριανός.

Το 12ο φεστιβάλ Τζαζ Σύρου συνεχίζεται με συναυλίες στο θέατρο Απόλλων και ολοκληρώνεται την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου. Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμά του, εδώ: https://syrosjazzfestival.gr/

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 28 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*