Την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου το κρουαζιερόπλοιο «EXPLORA I» στη Σύρο

Newsroom.
20/09/2024 16:34
 
 
 

Ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την κρουαζιέρα στη Σύρο.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου πρόκειται να πραγματοποιήσει προγραμματισμένη προσέγγιση στο λιμάνι της Σύρου το κρουαζιερόπλοιο EXPLORA I της εταιρείας EXPLORA JOURNEYS, μέλος του Ομίλου της MSC Group, με στόχο τα υψηλόβαθμα στελέχη της που θα επιβαίνουν στο κρουαζιερόπλοιο να ελέγξουν τη δυνατότητα προσέγγισης στο λιμάνι της Σύρου και των μεγαλύτερων πλοίων που διαθέτει ο όμιλος.

Η επίσκεψη αυτή αποτελεί συνέχεια του επαγγελματικού ταξιδιού εξοικείωσης (fam trip) για ανώτερα στελέχη των εταιρειών MSC Cruises & EXPLORA Journeys, μέλη του ομίλου MSC Group, που είχε διοργανώσει τον περασμένο Μάιο το Επιμελητήριο Κυκλάδων σε συνεργασία με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και το Λιμενικό Ταμείο Σύρου. Τα στελέχη που είχαν επισκεφθεί τότε τη Σύρο, έπειτα από πρόσκληση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, είχαν εκφράσει εξ αρχής το ενδιαφέρον τους και από αυτό το ταξίδι αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ένταξης της Σύρου στα προγραμματισμένα ταξίδια του ομίλου.

Η εταιρεία MSC, εκτός από το στόλο πλοίων πολυτελούς κρουαζιέρας, όπως το EXPLORA I, διαθέτει και μεγαλύτερα πλοία που μπορούν να προσεγγίσουν το λιμάνι της Σύρου, με τις υφιστάμενες υποδομές. Οι επιβάτες των πλοίων αυτών είναι διαφορετικού αγοραστικού ενδιαφέροντος που απευθύνονται σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό τοπικών επιχειρήσεων και μπορούν να ωφελήσουν και να τονώσουν την εμπορική δραστηριότητα του νησιού.

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων εργάζεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια στον τομέα της κρουαζιέρας και έχει κάνει τη Σύρο γνωστή σε όλες τις διεθνείς εταιρείες κρουαζιέρας, καθώς είναι και ένα από τα δύο νησιά των Κυκλάδων που διαθέτουν ντόκο. Έτσι το πρώτο κιόλας ταξίδι εξοικείωσης (fam trip), που πραγματοποίησε το 2019 καλώντας στελέχη των έξι από τις οκτώ μεγαλύτερες εταιρείες πολυτελούς κρουαζιέρας, είχε ως αποτέλεσμα και οι έξι εταιρείες να συμπεριλάβουν έκτοτε τη Σύρο στις προσεγγίσεις τους, ενώ κάποιες από αυτές την έχουν προβάλει διεθνώς μέσα από το διαφημιστικό και προωθητικό τους υλικό.

Στο πλαίσιο αυτό συνεργάζεται με τον Δήμο και το Λιμενικό Ταμείο, που έχουν την αρμοδιότητα για τα θέματα αυτά. Σε μια εποχή που οι διεθνείς συγκυρίες το επιτρέπουν, είναι η ώρα για μια από κοινού ενεργοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και των επιχειρήσεων που έχουν άμεσο ενδιαφέρον για την κρουαζιέρα προκειμένου συντονισμένα και κρατώντας τον επαγγελματισμό μας ψηλά να βοηθήσουμε να βρει η Σύρος τη θέση που της ταιριάζει στον χάρτη της παγκόσμιας κρουαζιέρας.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 38 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*