Στην πλατεία Μιαούλη ολοκληρώθηκαν χθες οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, στην οποία συνέρρευσε πλήθος κόσμου για να χειροκροτήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες της Σύρου, τους σπουδαστές και της σπουδάστριες της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, μέλη πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, αλλά και το Τάγμα Εθνοφυλακής.
Την έναρξη της παρέλασης σηματοδότησε η Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και ακολούθησαν το Λύκειο των Ελληνίδων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών, ο Σύλλογος Πελοποννησίων “Ο Γέρος του Μωριά”, ο Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου “Ο Εύξεινος Πόντος”, ο Σύλλογος Μικρασιατών Ερμούπολης, μαθητές και μαθήτριες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, μέλη του Συλλόγου Δρομέων Ελπίδας Αιγαίου, του Ναυτικού Ομίλου Σύρου και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, σπουδαστές και σπουδάστριες της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, καθώς και ένοπλο τμήμα του Τάγματος Εθνοφυλακής Ερμούπολης.
Στην παρέλαση παρέστησαν εκπρόσωποι των δύο Εκκλησιών, η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας κα Βιλδιρίδη (εκπροσωπώντας την κυβέρνηση), ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Πολυχρονάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Αθανασίου, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων, αλλά και των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας.
Μετά το πέρας της παρέλασης, χορευτική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων Σύρου παρουσίασε εθνικούς παραδοσιακούς χορούς.
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις