Κορωνοϊός: Σύσταση του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης για συνέχιση εφαρμογής των μέτρων πρόληψης

Newsroom
26/10/2020 12:09
  •  
  •  
  •  

Τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης ενάντια στη μετάδοση και διασπορά του Covid-19 υπενθυμίζει ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης.

Απευθυνόμενος προς όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού και με αφορμή τη ραγδαία αύξηση των νέων περιστατικών του κορωνοϊού τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, η οποία εύλογα έχει προκαλέσει ανησυχία, o Δήμος Σύρου – Ερμούπολης τόνισε ότι «βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση και παρακολουθεί με συνέπεια και υπευθυνότητα τις εξελίξεις».

Επιπλέον, με δεδομένο ότι η υγειονομική κατάσταση στη Σύρο βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα, καλεί όλους και όλες να συνεχίσουν να εφαρμόζουν συστηματικά όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη της μετάδοσης και διασποράς του COVID-19, με έμφαση στα ακόλουθα:

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ

*Πλένουμε τα χέρια μας τακτικά και σχολαστικά με σαπούνι και νερό ή με αλκοολούχο διάλυμα και αποφεύγουμε την επαφή των χεριών με το πρόσωπο (μάτια, μύτη, στόμα).

*Καλύπτουμε τον βήχα ή το φτέρνισμα με χαρτομάντιλο το οποίο απορρίπτουμε άμεσα στα απορρίμματα. Αν αυτό δεν είναι διαθέσιμο, καλύπτουμε με το εσωτερικό του αγκώνα.

*Εάν εμφανίσουμε ήπια συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (βήχας, καταρροή, πυρετός ≤ 37,6 °C, πονόλαιμος) παραμένουμε στο σπίτι σε απομόνωση και παρακολουθούμε την υγεία μας.

*Σε περίπτωση επιδείνωσης των συμπτωμάτων ή όταν τα ήπια συμπτώματα επιμένουν για περισσότερο από 5 ημέρες ή εάν ανήκουμε σε ευπαθή ομάδα (ηλικιωμένα άτομα, άτομα οποιασδήποτε ηλικίας με χρόνια υποκείμενα νοσήματα π.χ. σακχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακά και χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, αρτηριακή υπέρταση, ανοσοανεπάρκεια) επικοινωνούμε άμεσα με ιατρό για αξιολόγηση.

*Εάν λαμβάνουμε φαρμακευτική αγωγή συμμορφωνόμαστε στις οδηγίες των θεραπόντων ιατρών.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ

*Δεν ερχόμαστε σε επαφή με άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος (βήχα, καταρροή, πυρετό, πονόλαιμο).

*Αποφεύγουμε χώρους συγχρωτισμού, επισκέψεις σε οικίες και παραμονή σε ανοιχτούς χώρους σε συνθήκες συγχρωτισμού.

*Αποφεύγουμε όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

*Αποφεύγουμε αυστηρά τις επισκέψεις σε νοσηλευόμενους ασθενείς.

*Αποφεύγουμε αυστηρά την επαφή με άτομα που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, ακολουθούμε αυστηρά όλα τα μέτρα ατομικής υγιεινής (πολύ καλό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, χρήση μάσκας ή τήρηση απόστασης τουλάχιστον 2 μέτρων).

(Visited 59 times, 1 visits today)