Στον Δήμο Τήνου ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Παππάς

Newsroom
18/05/2024 17:14
 
 
 

 

Τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Παππά υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Τήνου ο Δήμαρχος του νησιού κ. Παναγιώτης Κροντηράς, ενώ ακολούθησε σύσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν επί τάπητος διάφορα υπηρεσιακά ζητήματα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου, Αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες, με τον κ. Παππά να εκφράζει τη βεβαιότητά του πως το ενδιαφέρον της Πολιτείας για τον Δήμο Τήνου και τις αναπτυξιακές του προοπτικές θα παραμείνει έντονο και αυξανόμενο τα επόμενα χρόνια.

Ο Υφυπουργός υπογράμμισε ότι η επίσκεψη του δεν είναι απλά εθιμοτυπική, αλλά ουσιαστική, καταγράφοντας τα ζητήματα της επόμενης ημέρας για την περιοχή, ενώ όσον αφορά το πρόβλημα της λειψυδρίας επανέλαβε τη δέσμευσή του για χρηματοδότηση του Δήμου Τήνου, η οποία θα αξιοποιηθεί για την ενοικίαση δύο αφαλατώσεων που θα καλύψουν τις ανάγκες ύδρευσης του νησιού μέσα στους επόμενους μήνες.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος κ. Κροντηράς έθεσε – για μια ακόμη φορά – στον Υφυπουργό τη σημασία ανεύρεσης χρηματοδοτικών εργαλείων που θα συμβάλλουν στην άμεση υλοποίηση νέων έργων στον λιμένα του νησιού, ενισχύοντας την αναπτυξιακή δυναμική του νησιού.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων θεμάτων, συζητήθηκε η αποκατάσταση των ζημιών στον προσκείμενο μώλο στο Έξω Λιμάνι, η έκδοση ΚΥΑ μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και Υπουργείου Ναυτιλίας με την οποία θα θεσμοθετηθεί οριστικά ο νέος προγραμματικός σχεδιασμός του Λιμένα Τήνου, καθώς και η επαναδημοπράτηση του έργου που αφορά στην αποκατάσταση ζημιών στο Έξω Λιμάνι.

Επίσης, ο κ. Κροντηράς είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τα προβλήματα και τις ανάγκες του αγροτικού τομέα με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Κώστα Μπαγινέτα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής συζητήθηκαν οι προκλήσεις της νέας ΚΑΠ και η ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας του νησιού, με τον Δήμαρχο να ενημερώνει τον Γ.Γ. για το πρόβλημα της λειτουργίας του Σφαγείου – Ελαιοτριβείου στο νησί, ζητώντας την εγρήγορση και τη συμβουλή του Υπουργείου.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 47 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*