Τήνος: Η Γιορτή της αγκινάρας στην εκπομπή “Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση” στον ALPHA [Βίντεο]

Newsroom.
15/06/2024 18:07
 
 
 

 

Σήμερα, Σάββατο 15 Ιουνίου o Προέδρου του Ενωτικού Συλλόγου Κώμης, Γιάννης Πόντης, εμφανίστηκε στην εκπομπή “Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση” που προβάλλεται στην τηλεόραση του ALPHA.

Ο πρόεδρος μοιράστηκε με το κοινό τις ξεχωριστές παρασκευές που θα πλαισιώσουν τη γιορτή της αγκινάρας, μια γιορτή-θεσμό για το χωριό της Αγκινάρας, την Κώμη.

Όσοι επισκεφτούν τη γιορτή σήμερα στην Κώμη θα απολαύσουν πίτσα αγκινάρα, αγκινάρα πανέ, ομελέτα αγκινάρα, αγκιναροπιτάκι και πολλά άλλα νόστιμα πιάτα που παρασκευάζονται με αγκινάρες.

Τονίστηκε πολύ η σημασία του εθελοντισμού και της συλλογικής προσφοράς από τους κατοίκους της Κώμης για την επιτυχία της γιορτής. Πάνω από 4000 αγκινάρες έχουν καθαριστεί φέτος για την εκδήλωση, υπογραμμίζοντας την αφοσίωση και την εργατικότητα των χωριανών.

Η εκπομπή ολοκληρώθηκε με μια σύνδεση από την αίθουσα προετοιμασίας, όπου οι γυναίκες του χωριού δούλευαν πυρετωδώς για να είναι όλα έτοιμα στην ώρα τους. Κάποιες από αυτές συμμετείχαν με την παρουσία τους στην αίθουσα, ενώ άλλες έπαιρναν ταψιά στο σπίτι τους για να τα ψήσουν, συμβάλλοντας έτσι με κάθε δυνατό τρόπο.

Η εκδήλωση αναμένεται με μεγάλο ενθουσιασμό και ο Πρόεδρος Γιάννης Πόντης, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του σε όλους όσους συμβάλλουν στην πραγματοποίησή της, ευχήθηκε καλή επιτυχία στη σημερινή γιορτή.

Η προβολή αυτή έδωσε την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να γνωρίσει το χωριό της αγκινάρας την Κώμη, προβάλλοντας παράλληλα τη γιορτή με ένα κάλεσμα προς όλο το κόσμο για τη σημερινή γιορτή.

Πηγή: tinosnews.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 94 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*