Πραγματοποιήθηκε και φέτος η Γιορτή της Αγκινάρας στην Κώμη Τήνου (φωτο)

Newsroom.
16/06/2024 00:41
 
 
 

Μια από τις πιο ξεχωριστές γιορτές του νησιού.

Η Γιορτή της Αγκινάρας στην Κώμη της Τήνου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και φέτος, προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών που απόλαυσαν μια από τις πιο ξεχωριστές γιορτές του νησιού. Το γραφικό χωριό της Κώμης πλημμύρισε από χρώματα, αρώματα και γεύσεις, σε έναν πανηγυρικό εορτασμό της τοπικής κουλτούρας, της γαστρονομίας και της παράδοσης.

Η προετοιμασία για τη γιορτή ξεκίνησε με τη συγκομιδή των αγκινάρων από τους τοπικούς αγρότες, οι οποίοι προσέφεραν τα καλύτερα και πιο φρέσκα προϊόντα τους για τη γιορτή. Οι γυναίκες του χωριού ανέλαβαν την επεξεργασία των αγκινάρων, προσφέροντας ποικιλία γαστρονομικών δημιουργιών που ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους.

Το βράδυ του Σαββάτου, οι επισκέπτες απόλαυσαν διάφορες συνταγές με αγκινάρα, από τις κλασικές μέχρι τις πιο δημιουργικές απολαύσεις, που ικανοποίησαν κάθε γούστο.

Πέρα από τις γεύσεις, η γιορτή περιλάμβανε επίσης μουσική και χορό, προσφέροντας μια πλήρη εμπειρία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Τήνου.

Η γιορτή της Αγκινάρας αναδεικνύει την ομορφιά της νησιωτικής ζωής και την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά του νησιού, καθιστώντας την ένα σημαντικό κομμάτι της τοπικής ταυτότητας της Τήνου.

Τα συγχαρητήρια αξίζουν στον Ενωτικό Σύλλογο Κώμης – Περάστρας – Μοναστηριών που συνεχίζει αυτήν την πολύτιμη παράδοση και διοργανώνει αυτήν την υπέροχη γιορτή, η οποία προσελκύει επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και προσφέρει μια μοναδική εμπειρία τοπικής κουλτούρας και γαστρονομίας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα χορευτικά του Ενωτικού Συλλόγου Κώμης και του Λαογραφικού Συλλόγου «Αντάμωμα» Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμαρχος Τήνου, Παναγιώτης Κροντηράς και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας και Πρόεδρος του Συλλόγου Κώμης, Γιάννης Πόντης.
Στην ορχήστρα, Νίκος Δελλατόλας, Θοδωρής Χίου, Απόστολης Φούκας και Γιώργος Πιπέρης
Τα φαγητά που περιέχει το κουτί που έπαιρναν οι επισκέπτες κατά την είσοδος τους στη γιορτή.

 

Πηγή: tinostoday.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 73 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*