Περιφερειακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο» 2021 – 2027: Ένταξη του έργου της βελτίωσης επαρχιακής οδού Κιόνια – Αγία Μαρίνα Τήνου

Newsroom.
22/07/2024 08:42
 
 
 

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4.037.000,00 ευρώ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, εντάσσεται στο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο» 2021 – 2027 το έργο «Βελτίωση Επαρχιακής Οδού Κιόνια – Αγία Μαρίνα Τήνου».

Ο προϋπολογισμός του έργου και η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανέρχονται σε 4.037.000,00 ευρώ.

Το έργο αφορά στην βελτίωση τμήματος της υφιστάμενης οδού Χώρας – Κιόνια, καθώς και την κατασκευή νέας οδού παράκαμψης του οικισμού των Κιονίων νήσου Τήνου.

Πιο συγκεκριμένα:
– Το πρώτο τμήμα αποτελεί μέρος του επαρχιακού δρόμου που συνδέει την Χώρα της Τήνου με τον οικισμό των Κιονίων και συνεχίζει προς την Αγία Μαρίνα και έχει μήκος 0,9 χλμ περίπου. Στο τμήμα αυτό προβλέπεται διαπλάτυνση – βελτίωση της υφιστάμενης οδού, ακολουθώντας την υφιστάμενη χάραξη, με συνολικό πλάτος οδοστρώματος 6,0 μ.. – Το δεύτερο τμήμα αποτελεί την καθ' αυτή παράκαμψη του οικισμού (νέα διάνοιξη), μήκους 2,5 χλμ περίπου, συνολικού πλάτους οδοστρώματος 7,0 μ. Η οδός θα διαθέτει εν μέρει ερείσματα αριστερά και δεξιά και εν μέρει πεζοδρόμια.

Στο έργο περιλαμβάνονται επίσης οι κατασκευές των απαραίτητων τεχνικών για τη διαχείριση ομβρίων, καθώς και τοίχοι αντιστήριξης για την ευστάθεια των πρανών. Στην πράξη περιλαμβάνονται επίσης οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις και για τα 2 τμήματα, η αρχαιολογική παρακολούθηση για τις εκσκαφές στο τμήμα της νέας παράκαμψης, υπηρεσίες συμβούλου για την εκπόνηση φακέλου δημόσιας σύμβασης για τη δημοπράτηση του κύριου υποέργου, καθώς και συνδέσεις με τα δίκτυα ΟΚΩ.

Ως ημερομηνία έναρξης του έργου ορίζεται η 01/10/2024 και λήξης η 30/06/2029.

Το έργο εντάσσεται στην Προτεραιότητα «Βελτίωση της περιφερειακής προσβασιμότητας και ενίσχυση της κινητικότητας» του Περιφερειακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο» 2021 – 2027 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 3 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*