Δήμος Τήνου: Ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση υδροδότησης στη πόλη

diktyo ydreysis
Newsroom.
21/08/2024 09:34
 
 
 

Η ενημέρωση από τον Αντιδήμαρχο Ύδρευσης σχετικά με την κατάσταση υδροδότησης στη πόλη της Τήνου:

Αξιότιμοι συμπολίτες δημότες και κάτοικοι της Τήνου,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω για μια σοβαρή κατάσταση που αντιμετωπίζουμε τις τελευταίες ημέρες και η οποία αφορά την υδροδότηση της πόλης της Τήνου.

Λόγω των συχνών διακοπών ρεύματος κατά την διάρκεια της νύκτας τις τελευταίες ημέρες, έχουν προκύψει προβλήματα στην παραγωγή νερού από τις Μονάδες Αφαλάτωσης , επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο μια ήδη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε από τις 10 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα εδώ και 11 ημέρες, η καινούργια αφαλάτωση που παραλάβαμε τον Ιανουάριο, με δυνατότητα παραγωγής 1000 κυβικών μέτρων νερού ημερησίως, βρίσκεται εκτός λειτουργίας λόγω σοβαρής βλάβης στο Μοτέρ. Δυστυχώς η Εταιρεία που προμηθεύει τα ανταλλακτικά για την επισκευή της, δεν έχει διαθέσιμο το απαιτούμενο ανταλλακτικό στην Ελλάδα, γεγονός που έχει καθυστερήσει σημαντικά την αποκατάσταση της βλάβης αυτής.

Ιδιαίτερα επηρεάζονται τα σπίτια που βρίσκονται σε μεγαλύτερο υψόμετρο, καθώς η χαμηλή παραγωγή νερού δυσχεραίνει την επαρκή υδροδότησή τους. Αντίθετα, τα σπίτια που βρίσκονται σε χαμηλότερο υψόμετρο δεν αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα στην παροχή νερού.

Για να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι καταναλωτές θα έχουν πρόσβαση στο απαραίτητο αγαθό που είναι το νερό, σας παρακαλούμε θερμά να μειώσετε την κατανάλωση νερού μέχρι να σταθεροποιηθεί η όλη κατάσταση.

Συγκεκριμένα προτείνουμε τα εξής:
1. Περιορισμός της χρήσης νερού για μη απαραίτητες δραστηριότητες (π.χ. πότισμα κήπων, πλύσιμο αυτοκινήτων, κ.λπ.)
2. Αποφυγή της υπερβολικής κατανάλωσης νερού στις καθημερινές οικιακές ανάγκες.
3. Έλεγχος για τυχόν διαρροές στα συστήματα ύδρευσης των κατοικιών και άμεση επισκευή στην όποια διαρροή διαπιστωθεί.

Η συνεργασία σας είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση της κατάστασης και την αποτροπή πιθανών διακοπών στην υδροδότηση.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κατανόηση και την συνεργασία σας. Η Υπηρεσία Ύδρευσης του Δήμου και εγώ προσωπικά παρακολουθούμε την κατάσταση διαρκώς και θα σας ενημερώσουμε για κάθε νέα εξέλιξή της.

Με εκτίμηση,
Ιωάννης Ζαλώνης
Αντιδήμαρχος Ύδρευσης – Αποχέτευσης

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*