Δήμος Τήνου: Νέες Θέσεις Στάθμευσης για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες στην Κοινότητα Στενής – Δέσμευση για Προσβασιμότητα και Ισότητα

Newsroom.
02/09/2024 17:06
 
 
 

 

Αναγνωρίζοντας τη ζωτική σημασία της προσβασιμότητας για την καθημερινότητα των ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, η Δημοτική Αρχή σχεδιάζει την εγκατάσταση τουλάχιστον μίας θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ σε κάθε οικισμό του νησιού, δίνοντας προτεραιότητα στους οικισμούς που είναι ήδη προσβάσιμοι.

Αυτή η δράση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο σεβασμού, αλληλεγγύης και υποστήριξης προς τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, και αντανακλά τη δέσμευση του Δήμου για την εξασφάλιση ίσων δικαιωμάτων για όλους.

Η Αρχή έγινε από την Κοινότητα Στενής, πιο συγκεκριμένα στα χωριά Ποταμιά και Καμάρι. Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί το πρώτο βήμα σε μια ευρύτερη προσπάθεια ενίσχυσης της προσβασιμότητας για όλους.

Ο Δήμαρχος Τήνου, κ. Παναγιώτης Κροντηράς, δήλωσε: «Η ενέργεια αυτή αποτελεί ένα απλό, αλλά καθοριστικό βήμα για την προαγωγή της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης στο νησί μας. Στόχος μας είναι να επεκτείνουμε αυτές τις πρωτοβουλίες σε όλους τους οικισμούς της Τήνου, διασφαλίζοντας ότι κάθε κοινότητα θα διαθέτει τουλάχιστον μία θέση στάθμευσης για ΑΜΕΑ. Ευχαριστώ θερμά τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Εξωμβούργου, κ. Ιωάννη Ζαλώνη του Στεφάνου, καθώς και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Στενής κ. Ιωάννη Χαρικιόπουλο και τους εθελοντές, για την προσωπική εργασία και πρωτοβουλία τους.»

Η Δημοτική Αρχή δεσμεύεται να συνεχίσει τις δράσεις της με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών του νησιού, δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου η ισότητα και ο σεβασμός προς όλους τους κατοίκους και επισκέπτες αποτελούν βασικές αρχές.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 11 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*