Κοινή επιστολή τριών παρατάξεων της Αντιπολίτευσης του Δήμου Τήνου σχετικά με το θέμα της Υδροδότησης

Newsroom.
02/10/2024 09:56
 
 
 

Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα το Νερό ζήτησαν με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο του ΔΣ Δήμου Τήνου κ. Νικόλαο Γκύζη, οι επικεφαλής και τα μέλη της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Θέματα προς συζήτηση είναι:
1. Σύσταση (7μελούς) Διαπαραταξιακής Επιτροπής για το θέμα του Νερού. Ευθύνη της η παρακολούθηση μελέτης για το θέμα του νερού της Τήνου,  ο έλεγχος των υφιστάμενων γεωτρήσεων, η ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Τήνου και όποιου άλλου αρμόδιου φορέα για τις αρμοδιότητες όλων και την εφαρμογή του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου σχετικά με τις υδρογεωτρήσεις, παρακολούθηση της ποιότητας νερού του Δήμου Τήνου και συλλογή στοιχείων (φάκελος αδειοδότησης υδρογεωτρήσεων, χημικές αναλύσεις νερού κλπ )

2. Ανάθεση από το Δήμο Τήνου σε ανεξάρτητο πανεπιστημιακό φορέα μιας ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΝΗΣΟΥ ΤΗΝΟΥ με προτάσεις για Βραχυπρόθεσμες, Μεσοπρόθεσμες και Μακροπρόθεσμες λύσεις.

3. Αναστολή διάνοιξης γεωτρήσεων έως την ολοκλήρωση της μελέτης

4. Επικαιροποίηση της κανονιστικής που ίσχυε στον πρώην Δήμο Τήνου με σκοπό να μπορεί να αδειοδοτηθεί και να εκτελεστεί δημοτική γεώτρηση για την κάλυψη των δημόσιων αναγκών.

5. Τοποθέτηση υδρομετρητών σε γεωτρήσεις (σε δημοτικές και νέες ιδιωτικές),  και έλεγχος εφαρμογής των όρων διάνοιξης και χρήσης τους.

6. Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων και επισκεπτών για τη χρήση και εξοικονόμηση νερού.

7. Εκ μέρους του Δήμου συλλογή και δημοσίευση δεδομένων, σχετικά με το θέμα νερού (γεωτρήσεις, αναλύσεις κ.α.)

Η επιστολή: 

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*