Τα casual ρούχα που κάθε άνδρας έχει τουλάχιστον μία φορά στη βαλίτσα διακοπών

Newsroom.
13/06/2024 23:19
 
 
 

Η ετοιμασία της βαλίτσας δεν ήταν ποτέ εύκολη υπόθεση. Ξαφνικά, όλα τα ρούχα μοιάζουν χρήσιμα κι άκρως απαραίτητα για την καλοκαιρινή εξόρμηση. Φτάνει η στιγμή που ο καθένας πρέπει να αναλογιστεί ποια από αυτά θα αξιοποιήσει περισσότερο, έτσι ώστε να μην προσθέσει περιττό βάρος στις αποσκευές του. Μιας και το καλοκαίρι υπαγορεύει την ξεγνοιασιά και την χαλάρωση, τα casual κομμάτια θα πρέπει να είναι αυτά που θα έχουν τον πρώτο λόγο.

Σε αυτό το σημείο, μπορεί να εμφανιστούν πολλά ενδυματολογικά διλήμματα, όχι μόνο στις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι τα casual ρούχα θα διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα outfits και γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον μία φορά μέσα στη βαλίτσα. Αν πρέπει λοιπόν να πορευτείτε με έναν οδηγό, τότε το άρθρο που σας έχουμε ετοιμάσει θα αποτελέσει την ιδανική, στυλιστική κατευθυντήρια γραμμή για να νιώθετε άνετοι και σίγουροι με τις ενδυματολογικές σας επιλογές!

1.  Παντελόνια

Ένα από τα πρώτα casual staples της ανδρικής γκαρνταρόμπας είναι σίγουρα τα παντελόνια. Αυτό το fashion item έχει αποδείξει πολλές φορές τη διαχρονικότητα και τη στυλιστική του ευελιξία, αφού φοριέται και το χειμώνα και το καλοκαίρι. Παρόλα αυτά, μιας κι οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να γίνουν αφόρητες, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές, οι οποίες μπορούν να διατηρήσουν τη γοητεία ενός παντελονιού, χωρίς να χάσουν από άνεση και δροσιά.

Τώρα είναι, που τα ανάλαφρα υφάσματα “φωτίζονται” ιδιαίτερα και καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στην ανδρική βαλίτσα. Το βαμβάκι και το λινό είναι κάποια από αυτά και ξεχωρίζουν με τις ιδιαίτερες γραμμές, τα στυλ και τα χρώματα. Για παράδειγμα, τα παντελόνια cargo, είναι μία από τις τελευταίες τάσεις της μόδας, που έχει κερδίσει πολλούς άνδρες λόγω της άνεσης και της πρακτικότητάς τους. Οι πολλές τσέπες και το relaxed look τους είναι ιδανικό για εκείνες τις καλοκαιρινές βόλτες, οπότε μην αμελήσετε να το προσθέσετε στην τελική λίστα των διακοπών σας!

2.  T-shirts

Αν θέλετε να ακολουθήσετε τις επιταγές της casual μόδας, τότε τα T-shirts θα πρέπει να γίνουν “μέλος” στη βαλίτσα σας. Αυτά τα μπλουζάκια, δεν έχουν “απογοητεύσει” κανένα σύνολο, καθώς  η άνετη κι “άερινη” φύση τους, τα κάνει ιδιαίτερα ελκυστικά κατά τους θερινούς μήνες. Είναι ευκολοφόρετα, ταιριάζουν σε κάθε τύπο σώματος και συνδυάζονται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Την ίδια στιγμή, έχουν τη δύναμη να προσαρμόζονται ανάλογα με την περίσταση, μιας κι η γκάμα της αγοράς προσφέρει μια τεράστια ποικιλία από χρώματα, κοψίματα και prints.

Για μια νυχτερινή έξοδο, τα μονόχρωμα μπλουζάκια, κυρίως σε πιο ουδέτερες αποχρώσεις, έχουν μια μοναδική γοητεία και κάνουν το τελικό σύνολο να φαίνεται προσεγμένο και περιποιημένο. Από την άλλη, για την πρωινή εξόρμηση στην παραλία, τα πιο φωτεινά και ζωηρά χρώματα, αλλά και τα ιδιαίτερα σχέδια, “κουμπώνουν” απίστευτα με την ανεβασμένη καλοκαιρινή διάθεση κι αποτελούν το καλύτερο ανδρικό “cover-up” μετά από τις βουτιές! Πώς λοιπόν να μην προσθέσετε παραπάνω από δύο T-shirts στις αποσκευές σας;

3.  Βερμούδες

Η έντονη ζέστη του καλοκαιριού, “τοποθετεί” τις βερμούδες στην κορυφή της ενδυματολογικής λίστας για τις διακοπές (και δικαιολογημένα). Για εσάς που αναζητάτε την άνεση σε κάθε summer ρούχο, οι βερμούδες “παίζουν” άριστα το ρόλο τους, αφού με τη βαμβακερή τους υφή, διατηρούν τη relaxed ιδιότητά τους, χωρίς να σας στερούν την πολυπόθητη δροσιά σας. Είτε τις φοράτε στο σπίτι ή στη βόλτα, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας προσφέρουν πολλές στυλιστικές δυνατότητες.

Παράλληλα, μια εξίσου casual, αλλά περισσότερο γοητευτική εκδοχή τους, είναι οι υφασμάτινες ή λινές βερμούδες. Μάλιστα, αν θέλετε να βαδίσετε στα χνάρια της “quiet luxury” αισθητικής, αυτή η επιλογή είναι ένας από τους τρόπους για να το πετύχετε. Είναι οι μόνες που μπορούν να δώσουν μια υπέροχη νότα πολυτέλειας, ακόμα κι αν δεν έχετε υπερ-προσπαθήσει για το σύνολό σας. Φοριούνται σε κάθε περίσταση και προσφέρουν την ίδια άνεση, ευελιξία κι ελευθερία κίνησης!

4.  Πουκάμισα

Τα πουκάμισα δεν προορίζονται μόνο για επαγγελματικές συναντήσεις κι επίσημες περιστάσεις. Αυτό το κομμάτι, μπορεί εύκολα να γίνει ένα top καλοκαιρινό must-have, που θα θέλετε να το ενσωματώνετε σε κάθε σας look. Για ακόμα μια φορά, τα αέρινα υφάσματα θα γίνουν ο μεγαλύτερος σύμμαχος για τη ζέστη του καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα, τα λινά πουκάμισα, κυρίως σε λευκό χρώμα, έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από πολλούς celebrities κι experts της μόδας κι υπηρετούν άψογα τις επιταγές της “old money” αισθητικής, χωρίς να θυσιάζουν την άνεσή σας. Επιπλέον, αν θέλετε κάτι ακόμα πιο αεράτο, τότε η κοντομάνικη εκδοχή τους, σε πολύ πιο τολμηρά χρώματα, θα κάνουν ένα απίστευτο fashion statement που δεν απαιτεί ιδιαίτερη στυλιστική προσπάθεια. Ένα μονόχρωμο παντελόνι κι ένα ζευγάρι sneakers θα το υποστηρίξουν τέλεια. Και το κυριότερο; Δε θα “πιάσουν” πολύ χώρο στη βαλίτσα σας, οπότε μπορείτε να πακετάρετε περισσότερα από ένα!

Το ανδρικό καλοκαιρινό στυλ δεν έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Μείνετε πιστοί στις κλασικές αγαπημένες και διαχρονικές επιλογές και δημιουργήστε τα πιο κλασάτα casual outfits για τις διακοπές σας!

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 40 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*