Νάξος: Μετανάστες αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του Απόλλωνα

Newsroom
19/12/2022 09:30
 
 
 

 

15 μετανάστες αποβιβάστηκαν στον Απόλλωνα Νάξου τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (περίπου στις 04:30).

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του naxostimes.gr πρόκειται για 2 γυναίκες και 8 άνδρες μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος 15-16 ετών. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μεταναστών, στο φουσκωτό σκάφος που τους μετέφερε συνολικά υπήρχαν 15 άτομα. Οι 5 από αυτούς διέφυγαν και αυτή την ώρα αναζητούνται από τις Λιμενικές και αστυνομικές αρχές του τόπου.

Δύο από τους άντρες (ηλικιωμένοι), ένιωσαν αδιαθεσία και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Νάξου, για προληπτικούς λόγους, ενώ οι υπόλοιποι 8, με μέριμνα των αρχών επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο και βρίσκονται καθ’ οδόν για τη Χώρα Νάξου.

Σε ότι αφορά τους διακινητές, η έρευνα είναι σε εξέλιξη αλλά εικάζεται ότι είναι μεταξύ των 5 ατόμων που έχουν διαφύγει. Το σκάφος έδεσε στον Απόλλωνα Νάξου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών ενώ πριν από λίγα λεπτά έγινε και η ανέλκυση του σκάφους από τη θάλασσα με γερανό, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.


Απόλλωνας: Βρέθηκαν οι τέσσερις από τους πέντε μετανάστες που αναζητούνταν


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι μετανάστες κατέφθασαν απευθείας από Τουρκία σε 6 ώρες, με το φουσκωτό σκάφος της φωτογραφίας. Κάτοικοι της περιοχής του Απόλλωνα βοήθησαν ώστε να τους προσφερθούν τα απαραίτητα (νερό, φαγητό) μετά το πολύωρο ταξίδι τους.

*(κεντρική φώτο: αρχείου)

(Visited 2.412 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*