Επιχείρηση διάσωσης στη Σύμη: Τραγική κατάληξη για έναν επιβαίνοντα

Newsroom
01/06/2024 20:14
 
 
 

Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες έπειτα από σύγκρουση ακυβέρνητου σκάφους με μετανάστες

Βραδινές ώρες χθες, δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) εντόπισαν πνευστό ταχύπλοο σκάφος να πλέει με μεγάλη ταχύτητα χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας στην θαλάσσια περιοχή της Σύμης, κατευθυνόμενο προς τη νησίδα Νίμο. Τα περιπολικά σκάφη προσέγγισαν το ταχύπλοο και επιχείρησαν να το ακινητοποιήσουν με χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων, χωρίς επιτυχία, καθώς το σκάφος ανέπτυξε μεγαλύτερη ταχύτητα και προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς.

Κατά τη διάρκεια των ελιγμών, ο χειριστής του ταχύπλοου εγκατέλειψε το σκάφος πηδώντας στη θάλασσα, αφήνοντάς το ακυβέρνητο. Το σκάφος συνέχισε την πορεία του και προσέκρουσε στην πρυμναία αριστερή πλευρά ενός από τα περιπολικά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αποτέλεσμα πολλοί επιβαίνοντες να πέσουν στη θάλασσα.

Τα πληρώματα των περιπολικών σκαφών προχώρησαν αμέσως σε επιχείρηση διάσωσης, περισυλλέγοντας δεκαεπτά άνδρες και έναν ανήλικο από τη θάλασσα. Πέντε από τους διασωθέντες τραυματίστηκαν και τους παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες, ενώ ένας είχε χάσει τις αισθήσεις του. Χάρη στις επιτυχημένες προσπάθειες ανάνηψης από το πλήρωμα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ο τραυματίας επανήλθε. Όλοι οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σύμης, με έξι από αυτούς να διακομίζονται στο Κέντρο Υγείας Σύμης. Δυστυχώς, ένας από τους τραυματίες κατέληξε.

Στη συνέχεια, οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με περιπολικό πλοίο στη Ρόδο για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Ο χειριστής του ταχύπλοου, αλλοδαπός, συνελήφθη από το Λιμεναρχείο Σύμης. Η προανάκριση αποκάλυψε ότι οι επιβαίνοντες είχαν ξεκινήσει από την περιοχή Ντάτσα της Τουρκίας, καταβάλλοντας το ποσό των 4.000 δολαρίων Η.Π.Α. ο καθένας.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 98 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*