Νάξος: Μηχανική βλάβη στον καταπέλτη πλοίου με 538 επιβάτες

limani naxou
Newsroom
12/06/2024 20:14
 
 
 

Βλάβη στον καταπέλτη παρουσίασε στο λιμάνι της Νάξου το επιβατηγό οχηματαγωγό καταμαράν Worldchampion jet.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από Πειραιά για Σύρο-Μύκονο-Νάξο-Ιο-Σαντορίνη με 538 επιβάτες οι οποίοι θα προωθηθούν στον προορισμό τους για Ιο-Σαντορίνη με το Οlympic Champion Jet.

To Worldchampion jet θα εκτελέσει πιθανότατα μεμονωμένο πλου για το λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να πραγματοποιηθεί η επιδιόρθωση του καταπέλτη.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Νάξου ότι, κατά τη διαδικασία απόπλου από το λιμάνι του επιβατηγού-οχηματαγωγού-ταχύπλοου (Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ) “WORLDCHAMPION JET” σημαίας Κύπρου, παρουσιάστηκε αδυναμία άπαρσης του καταπέλτη.

Το Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι του Πειραιά για Σύρο-Μύκονο-Νάξο-Ίο-Θήρα και επιστροφή, ενώ επί του πλοίου επέβαιναν 538 επιβάτες, 18 Ε.Ι.Χ. και 4 δίκυκλα. Από το Λιμεναρχείο Νάξου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του “WORLDCHAMPION JET”, ενώ μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, του επετράπη η εκτέλεση ενός μεμονωμένου πλου, χωρίς επιβάτες, προς το λιμάνι του Πειραιά. Οι επιβάτες θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

(φώτο: αρχείου)

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 887 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*