Μύκονος: Πρόσκρουση Ι/Φ σκάφους σε βραχώδη ύφαλο και τραυματισμό 43χρονης Ιταλίδας

Newsroom.
13/08/2024 11:52
 
 
 

 

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Μυκόνου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για τον τραυματισμό μίας 43χρονης αλλοδαπής επιβάτιδας (υπήκοος Ιταλίας) ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Μάλτας, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Άγιος Ιωάννης Διακόφτης στη Μύκονο και η οποία έχρηζε ιατρικής περίθαλψης.

Ειδικότερα, το Ι/Φ σκάφος, ενώ έπλεε από την περιοχή ¨Πλατύς Γιαλός¨ Μυκόνου προς τη Σύρο, προσέκρουσε ελαφρώς σε βραχώδη ύφαλο στη θαλάσσια περιοχή κοντά στις νησίδες Πρασονήσια Μυκόνου, με αποτέλεσμα η 43χρονη να τραυματιστεί στην αριστερή μετωπιαία πλευρά του κεφαλιού της.

Η 43χρονη τραυματίας αποβιβάστηκε με ασφάλεια στον όρμο του Αγίου Ιωάννη και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, απ’ όπου και εξήλθε. Οι υπόλοιποι πέντε (05) αλλοδαποί επιβαίνοντες (03 υπήκοοι Ιταλίας, 01 υπήκοος Σλοβενίας και 01 υπήκοος Ελβετίας) του Ι/Φ σκάφους είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Από τη Λιμενική Αρχή της Μυκόνου που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ο 71χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης (υπήκοος Ελβετίας) του Ι/Φ σκάφους, για παράβαση του άρθρου 314 του Π.Κ. (Σωματική βλάβη από αμέλεια) και του άρθρου 277 του Π.Κ. (Πρόκληση ναυαγίου), ενώ παράλληλα απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

(φωτο αρχείου)

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 3 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*