Μύκονος: Μετακίνηση πλοίου από προβλήτα κατά τη διάρκεια αποβίβασης και πτώση παιδικού καροτσιού και αποσκευών στη θάλασσα

Newsroom.
12/09/2024 23:23
 
 
 

Στη Μύκονο τις μεσημβρινές ώρες σήμερα 12 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια αποβίβασης επιβατών από το πλοίο «JUMBO JET» αυτό κινήθηκε προς τα εμπρός, με αποτέλεσμα το εμπρόσθιο τμήμα του καταπέλτη να βρεθεί με κλίση προς τη θάλασσα με κίνδυνο πτώσης ανθρώπου στη θάλασσα, ενώ τρεις αποσκευές επιβατών και ένα  παιδικό καρότσι έπεσαν στη θάλασσα.

Ο πλοίαρχος συνελήφθη από το Λιμενικό.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, κατά τη διάρκεια αποβίβασης επιβατών από το Ε/Γ – Ο/Γ – Τ/Χ πλοίο «JUMBO JET» σημαίας Κύπρου, αυτό κινήθηκε προς τα εμπρός, με αποτέλεσμα το εμπρόσθιο τμήμα του καταπέλτη να βρεθεί με κλίση προς τη θάλασσα με κίνδυνο πτώσης ανθρώπου στη θάλασσα, ενώ τρεις (03) αποσκευές επιβατών και ένα (01) παιδικό καρότσι έπεσαν στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τον πλοίαρχο το συμβάν συνέβη λόγω λανθασμένης κίνησης.

Το πλοίο είχε καταπλεύσει στο λιμάνι της Μυκόνου προερχόμενο από Πειραιά, Σύρο, Τήνο με 946 επιβάτες, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα στη Λιμενική Αρχή της Μυκόνου το πλοίο απέπλευσε με 705 επιβάτες για Πάρο, Νάξο και τελικό προορισμό τον Πειραιά, όπου και κατέπλευσε με ασφάλεια.

Ο πλοίαρχος συνελήφθη από στελέχη του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για παράβαση του άρθρου 291 παρ. 3 του Π.Κ. «Επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς» και αφού απολογήθηκε, κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου αφέθηκε ελεύθερος. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μυκόνου.

Η ανακοίνωση της εταιρίας:

Ενημερώνουμε ότι σήμερα 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.30, το πλοίο «Jumbo Jet» και ο καταπέλτης του μετακινήθηκαν κατά τη διάρκεια της επιβίβασης από τη Μύκονο. Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο από Πειραιά για Σύρο – Τήνο – Μύκονο – Πάρο – Νάξο.

Οι αξιωματικοί και το πλήρωμα ενήργησαν άμεσα και σύμφωνα με το πρωτόκολλο για την ασφάλεια των επιβατών. Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός και για τις λίγες υλικές απώλειες οι επιβάτες ικανοποιήθηκαν στο ακέραιο. Ο Νηογνώμονας του πλοίου επιβεβαίωσε ότι το πλοίο είναι αξιόπλοο και συνέχισε το δρομολόγιό του.

Η εταιρεία ενεργοποίησε αμέσως όλες τις απαιτούμενες εσωτερικές διαδικασίες ελέγχου για την περαιτέρω διερεύνηση του συμβάντος προκειμένου να εξασφαλίσει ότι δεν θα συμβεί παρόμοιο περιστατικό.

(φωτο αρχείου)

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 31 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*