Δια ζώσης συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου (θέματα ημερήσιας διάταξης)

Newsroom
05/07/2023 16:55
 
 
 

 

Η πρώτη (μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης) και η τελευταία (πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου) δια ζώσης συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Ιουλίου στις 19:00, με διευρυμένη σύνθεση.

Στις εργασίες του Δ.Σ. (που θα γίνουν σε αίθουσα συνεδριάσεων του Ξενοδοχείου Athens Marriot στην Αθήνα) έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν όλοι οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας, οι νεοεκλεγέντες Βουλευτές Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, η Υπουργός Εσωτερικών κα Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Βουλευτής Δωδεκανήσου κος Γιάννης Παππάς, ο Γ.Γ. Εσωτερικών και Οργάνωσης ΥΠΕΣ κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, η Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα Μαριάννα Νικολαΐδου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Η ΠΕΔ Ν. Αιγαίου εξέφρασε τα θερμά της συγχαρητήρια προς τον νέο Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, αλλά και προς τον κ. Κωνσταντίνο Κουκά Δήμαρχο Μυκονίων, ο οποίος εξελέγη Β’ Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, εκπροσωπώντας έτσι επάξια τους Νησιωτικούς Δήμους του Νοτίου Αιγαίου.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με την παρουσίαση ενός συνοπτικού απολογισμού των δράσεων, αλλά και των βασικών προτεραιοτήτων της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Αντώνη και Δήμαρχο Ρόδου κ. Καμπουράκη και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί, αλλά και τοποθετήσεις από τους προσκεκλημένους, αλλά και τα μέλη του Δ.Σ.

Τα κύρια θέματα τα οποία περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη, είναι:
1ον Η ενημέρωση για την πορεία του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου, με εισηγητές τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκο και τον Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Ε.Π. Ν. Αιγαίου κ. Αντώνη Βουτσίνο.

2ον Η εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων από τους Δήμους και την ψηφιακή τους ασφάλεια, με εισηγητές τον Γραμματέα του Δ.Σ. της ΠΕΔ κ. Γιώργο Πόκκια και τον Πιστοποιημένο Επιθεωρητή για προσωπικά δεδομένα κ. Γ. Σκοκέα.

3ον Ο Πιλοτικός Οδικός Χάρτης Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Φυσικών Κινδύνων στους Δήμους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με εισηγητή τον καθηγητή του ΕΚΠΑ Δρ Ευθύμιο Λέκκα.

4ον Ο οικονομικός απολογισμός της ΠΕΔ για το οικονομικό έτος 2022.

Στα θέματα περιλαμβάνονται, επίσης, μία σειρά δράσεων της ΠΕΔ σε συνεργασία με τους Δήμους για κοινωνικούς , πολιτιστικούς κι αθλητικούς σκοπούς.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 78 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*