«Ναι» Κουρουμπλή στη σύναψη Προγραμματικών Συμβάσεων για την κατασκευή των υδατοδρομίων

ydroplano 1
admin
08/12/2016 21:22
 
 
 

Μόλις τρεις μέρες μετά τη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο για τα υδατοδρόμια και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής υπέγραψε την απόφαση παροχής σύμφωνης γνώμης επί των σχεδίων Προγραμματικών Συμβάσεων μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, για την μελέτη, κατασκευή και άδεια ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίων σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Έτσι, εισέρχεται πλέον στο στάδιο της υλοποίησης το φιλόδοξο και ζωτικής σημασίας για τα νησιά σχέδιο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων, η οποία καθυστέρησε σημαντικά, «λόγω των αγκυλώσεων σε αντιλήψεις και νοοτροπίες υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων» όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου.
Μετά την άμεση ανταπόκριση της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε: «Ευχαριστώ την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, τον υπουργό κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον υφυπουργό κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, για την άμεση διεκπεραίωση της διαδικασίας παροχής σύμφωνης γνώμης για την σύναψη των σχετικών Προγραμματικών Συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων των νησιών μας. Το δίκτυο των υδατοδρομίων που οραματιστήκαμε, για να δώσουμε νέα προοπτική στα νησιά μας, θα προχωρήσει κανονικά προκειμένου να υλοποιηθεί. Η προσήλωση στον στόχο μας και η αποφασιστικότητά μας είναι τέτοια, που κανένα εμπόδιο, από όπου κι αν προέρχεται, δεν μπορεί να σταθεί ικανό να ανακόψει την πορεία μας».

apofasi koyroymplis ydatodromia

(Visited 10 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*