Απάντηση του Γιώργου Λεονταρίτη στη Χρύσα Καραγιάννη: «Η πολιτική δεν μπορεί να ασκείται με απωθημένα»

Newsroom.
29/05/2024 18:30
 
 
 

 

Η απάντηση του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων στην επικεφαλή της ελάσσονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρύσα Καραγιάννη

Γιώργος Λεονταρίτης: «Η πολιτική δεν μπορεί να ασκείται με απωθημένα, ούτε αποτελεί κληρονομικό δικαίωμα»

Τόσο η εμφάνιση και η στάση της κας Χρύσας Καραγιάννη στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όσο και η ανακοίνωση που ακολούθησε, απέχουν μακράν από τον πολιτικό πολιτισμό που επικαλείται.

Είναι εκείνη που συστηματικά, με ειρωνείες, τσιτάτα, ανακρίβειες και χαρακτηριστική άγνοια των θεμάτων που τίθενται στο Σώμα, ακυρώνει στην πράξη την έννοια και το περιεχόμενο του πολιτικού πολιτισμού που απαιτεί από τους άλλους, με μοναδική της έννοια να ακυρώσει το έργο και τις πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Αρχής. Σε σημείο εμμονής!

Έχοντας συνειδητά μετατραπεί στον απόλυτο εκφραστή του μηδενισμού και του τίποτα, η στάση της όχι μόνο δεν έχει την παραμικρή συνάφεια με τον πολιτικό πολιτισμό, αλλά αφίσταται έτη φωτός από τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας του Νοτίου Αιγαίου, που δεν έχει ανάγκη από αυτού του είδους την παρωχημένη πολιτική «σχολή».

Είναι πρωτοφανές να προσπαθεί να τεκμηριώσει με αστεία επιχειρήματα την πεισματική άρνησή της απέναντι στο προφανές που, είτε δεν θέλει να το αντιληφθεί διότι αλλιώς της τα υπαγόρευσαν κάποιοι, είτε δεν μπορεί να το αντιληφθεί, μη έχοντας συνειδητοποιήσει τον θεσμικό της ρόλο και την ευθύνη που απορρέει από αυτόν.

Δυστυχώς γι’ αυτήν, η ικανότητα στην πολιτική δεν αποτελεί κληρονομικό δικαίωμα. Ούτε, φυσικά, μπορεί να ασκείται με απωθημένα.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 82 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*