#BraveNewIslands: Οι Ευκαιρίες και οι Προκλήσεις για τα Ελληνικά Νησιά

Newsroom.
28/06/2024 13:55
 
 
 

Πώς θα μοιάζει η ζωή στα ελληνικά νησιά τις επόμενες δεκαετίες; Το ερώτημα αυτό καθίσταται επιτακτικό, λόγω και της κλιματικής κρίσης που έχει ανατρέψει τα δεδομένα στους φιλόξενους νησιωτικούς προορισμούς.

Το νέο επεισόδιο της εκπομπής #BraveNewGreece με τίτλο #BraveNewIslands αποπειράται να ρίξει φως στο μέλλον των νησιών, που καλούνται να κερδίσουν το στοίχημα της ανθεκτικότητας σε ένα περιβάλλον τεράστιας αβεβαιότητας.

Μπορούν τα ελληνικά νησιά να γίνουν έξυπνα; Με ποιον τρόπο θα ήταν δυνατό να διαχειριστούν τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της νησιωτικότητας; Πώς πραγματοποιούν την πράσινή τους μετάβαση;

Αναζητώντας απαντήσεις, ακούμε ειδικούς του χώρου και επισκεπτόμαστε τα Δωδεκάνησα, όπου ρίχνουμε φως σε εμβληματικές περιπτώσεις αειφόρων νησιών. Πρόκειται για τη Χάλκη, το πρώτο GR-Eco Island, την Τήλο, το πρώτο πιστοποιημένο zero waste νησί παγκοσμίως, την Αστυπάλαια με το ASTYBUS, την πρώτη εφαρμογή “e – Mobility on Demand” στη χώρα μας για την επίτευξη του στόχου της κινητικότητας με μηδενικές εκπομπές και βέβαια τη Ρόδο, που έως το 2030 επιδιώκεται να μετατραπεί στον πρώτο ολιστικά βιώσιμο τουριστικό προορισμό.

Τα νησιά μας φαίνεται να έχουν όλα τα εχέγγυα προκειμένου να αναδειχθούν σε πρωταγωνιστές βιωσιμότητας, αποτελώντας μικρά οικοσυστήματα όπου είναι δυνατόν στην πράξη να υιοθετηθούν νέες τεχνολογίες και καινοτόμες πολιτικές.

Σάββατο 29/06 στις 15:00 στον ANT1.

Μία εκπομπή́ για το μέλλον… σήμερα!

Το #BraveNewGreece είναι μια τηλεοπτική σειρά για την Ελλάδα που έρχεται. Ένα docuseries για ένα μέλλον όπου άνθρωπος, φύση και τεχνολογία συνυπάρχουν αρμονικά.

Τα 25λεπτα explainers του #BraveNewGreece αποτελούν μια βιβλιοθήκη γνώσης για να καταλάβουμε καλύτερα τι μας περιμένει. Με ξεναγό τη CEO της αθηΝΕΑς Μαριάννα Σκυλακάκη, τολμάμε ένα φουτουριστικό και αισιόδοξο ταξίδι στο μέλλον της χώρας μας, σε μια σειρά από θεματικούς άξονες.

Η δεύτερη σεζόν της εκπομπής, η οποία θα μεταδίδεται σε πρώτη προβολή κάθε Σάββατο και Κυριακή στον ΑΝΤ1, έχει διάρκεια 12 επεισόδια.

Κάθε επεισόδιο είναι ένα πλούσιο, γρήγορο, καλειδοσκοπικό explainer. Δίνει βήμα σε κορυφαίους ειδικούς, επιστήμονες, thought-leaders και innovators, οι οποίοι μιλούν για τις νέες τάσεις που θα διαμορφώσουν το αύριο. Η συζήτηση για το τι μας περιμένει «εκδημοκρατίζεται» και αποδίδεται με τρόπο που μας αφορά όλους.

Γιατί το μέλλον δεν είναι εκεί μόνο για να μας προβληματίζει. Είναι εκεί για να μας προκαλεί ενθουσιασμό. Να μας κάνει να ονειρευόμαστε νέα όρια για το τι είναι εφικτό. Για το πώς θα κάνουμε καλύτερες τις ζωές μας. Αρκεί να το καταλάβουμε καλύτερα. Αρκεί να δούμε πώς θα προκύψει, μέσα από τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις της Ελλάδας του σήμερα.

Πρόσωπα (με σειρά εμφάνισης στο επεισόδιο #BraveNewIslands)
Γιώργος Χατζημάρκος | Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
Sebastian Ebel | Διευθύνων Σύμβουλος, TUI Group
Cheryl Novak |Ερευνήτρια, ΕΛΙΑΜΕΠ & Ερευνήτρια Βιωσιμότητας
Άγγελος Φραγκάκης | Δήμαρχος Χάλκης
Μαρία Καμμά | Δήμαρχος Τήλου
Thomas Ellerbech | Πρόεδρος, TUI Care Foundation

Με την ευγενική υποστήριξη
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Βασικοί συντελεστές
Παρουσίαση / Σενάριο: Μαριάννα Σκυλακάκη
Σκηνοθεσία: Πάνος Θ. Μελίδης
Αρχισυνταξία: Κατερίνα Κανέλλη, Δημήτρης Δελεβέγκος
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης
Σύμβουλοι Παραγωγής: Νίκος Βερβερίδης, Κωνσταντίνος Τζώρτζης
Εκτέλεση Παραγωγής: Πέτρος Αδαμαντίδης
Παραγωγή: αθηΝΕΑ x ελc productions

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*