Πλήρως εξοπλισμένο θα παραδοθεί το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο που θα ανεγερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου

Newsroom.
02/08/2024 09:25
 
 
 

Η αρχική δέσμευση της Περιφέρειας αφορούσε στην ανέγερση του κτιρίου. Η τελική συνεννόηση αφορά σε πλήρως εξοπλισμένο Κέντρο Ακτινοθεραπείας

Πάνω στη δέσμευση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την ανέγερση Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, εργάζονται οι Υπηρεσίες της ΠΝΑι, οι οποίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο των μελετών του κτιριακού σκέλους.

Για λόγους πρακτικούς αλλά και τεχνικούς, κρίθηκε και συναποφασίστηκε με την Διοίκηση της 2 ης ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας, το έργο να περιλαμβάνει και το σύνολο του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, προκειμένου αυτό να παραδοθεί πλήρες και λειτουργικό από την πρώτη μέρα της ολοκλήρωσής του.

Για το σκοπό αυτό, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανέλαβε και τον εξοπλισμό του Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου.

Σε αυτό το πλαίσιο, συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, με την εξειδικευμένη ομάδα επιστημόνων του ΕΚΠΑ, αποτελούμενη από τους Πώλα Πλατώνη, Αναπλ. Καθηγήτρια Ιατρικής Φυσικής – Ακτινοφυσικής, Άννα Ζυγογιάννη, Καθηγήτρια Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και Βασίλειο Κουκούλια, Καθηγητή Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, παρουσία του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, Σταύρου Τσαντή και των τεχνικών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της ΠΝΑι που έχουν αναλάβει την εκπόνηση της σχετικής μελέτης, προκειμένου να αντλήσουν την αναγκαία γνώση για τον απαιτούμενο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και τις προδιαγραφές του.

Μετά τη συνάντηση εργασίας, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η αρχική μας δέσμευση ήταν να παραδώσουμε ένα κτίριο σύγχρονο, ικανό να στεγάσει το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο της Ρόδου. Στην πορεία της προετοιμασίας και προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα είναι πλήρες, σύγχρονο και λειτουργικό από την πρώτη μέρα ολοκλήρωσή του, αποφασίσαμε με τη 2 η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας να αναλάβουμε και το σύνολο του εξοπλισμού του. Η δέσμευσή μας απέναντι στους νησιώτες για την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου Κέντρου Ακτινοθεραπείας, θα υλοποιηθεί στο ακέραιο».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*