Απάντηση αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Φλεβάρη στις περιφερειακές παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση» και τη «Νησιωτική Ανατροπή»

 
 
 

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος με την ομάδα του είναι αποφασισμένος 

να συγκρουστεί και να διεκδικήσει για το καλό του τόπου και των νησιών μας και όχι να χαϊδέψει αυτιά και να εξυπηρετήσει καταστάσεις. Προσπαθεί να είναι άριστος και όχι αρεστός όπως ξεκάθαρα δείχνουν οι πρώτες 100 μέρες διακυβέρνησης της νέας Περιφερειακής Αρχής. Αυτό σίγουρα δεν αρέσει σε όσους έμαθαν να μιλούν με συνθήματα και παραβολές από τα κομματικά τους Ευαγγέλια. Με γενική και απολύτως αόριστη φρασεολογία, «copy – paste» από την κεντρική πολιτική σκηνή, αιτιολογούν την Αυτοδιοικητική τους παρουσία επικαλούμενοι ανύπαρκτα και άνευ ουσίας ζητήματα που μοιάζουν με την προσπάθεια ενός παπαγάλου να μιλήσει συγκροτημένα ενώ το συμπαθές πτηνό το μόνο στο οποίο είναι ικανό, είναι η «παπαγαλία». Τούτο συνάγεται από τα αναρίθμητα κείμενα που έχουν δημοσιευθεί τις τελευταίες δεκαετίες από Περιφερειακές, Νομαρχιακές και Δημοτικές Παρατάξεις, κυρίως της μειοψηφίας, που θαρρεί κανείς πως παράγονται με το σύστημα «φασόν». Το μεγάλο πανηγύρι γίνεται στις συζητήσεις για τον προϋπολογισμό όπου αλληλοεπαναλαμβάνονται τα ίδια και τα ίδια με προμετωπίδα το «όχι και το αντί». Βέβαια τα τελευταία χρόνια θραύση κάνει η ορολογία μνημονιακός και αντιμνημονιακός καθώς και άλλες παρόμοιες ατάκες. Ο χρήστης τους, αν και μετέχων στην Πολιτική και την Αυτοδιοίκηση, θεωρεί ότι αγορεύει εντός της κολυμπήθρας του Σιλωάμ εξαγνισμένος από «πάσαν νόσον….», σαν να μην αποτέλεσε ο ίδιος μέρος του συστήματος. Είναι και αυτό ένα από τα παράδοξα και τις αντινομίες του σημερινού πολιτικού σκηνικού στο τέλος της μεταπολίτευσης και στην αρχή μεγάλων και επιβεβλημένων αλλαγών που πρέπει να μετατρέψουν την Ελλάδα σε σύγχρονο κράτος.

Διαβάζοντας κανείς την επίθεση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο και στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χ. Κόκκινο αλλά και την παράλληλη επίθεση της «Νησιωτικής Ανατροπής» κατά του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής Αντιπεριφερειάρχη κ. Φ. Ζαννετίδη μένει έκπληκτος από την υποκρισία και τις μεγαλόσχημες και πομπώδεις εκφράσεις που χρησιμοποιούνται γενικώς και αορίστως σε ένα κυνήγι μαγισσών με μοναδικό στόχο την απαξίωση της Περιφερειακής Αρχής. Νομίζουν προφανώς, οι συντάκτες των κειμένων και όσοι υιοθετούν το περιεχόμενο τους ότι μπορούν να κλονίσουν τον Περιφερειάρχη και την Παράταξη, η απόπειρά τους όμως είναι απρόσφορη αφού η κοινωνία των νησιών δεν ακούει τις κραυγές τους και στηρίζει στη μεγάλη πλειοψηφία της τη νέα ισχυρή Δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση.

Γράφει η «Λαϊκή Συσπείρωση» για τα υδροπλάνα, τα υδατοδρόμια, τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και το ωράριο των καταστημάτων ανακατεύοντας τα όλα μαζί σε έναν αντιπολιτευτικό «αχταρμά». Οι νησιώτες και η νησιωτικότητα απαιτούν συγκοινωνίες, μεταφορές, πλωτά και εναέρια μέσα και ο τουρισμός επαρκή εξυπηρέτηση των επισκεπτών μας. Όλοι στα νησιά το γνωρίζουν αυτό, εκτός ίσως από κάποιους που είτε εθελοτυφλούν είτε επιλέγουν να αντιπολιτευτούν για την αντιπολίτευση και μόνο χωρίς δικές τους προτάσεις και με το βλέμμα στραμμένο προς τα πίσω.

Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν και για το δελτίο τύπου της «Νησιωτικής Ανατροπής» η οποία σημειωτέων σε όλες ανεξαιρέτως τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου τα 3 μέλη της εμφανίζονται με 3 διαφορετικές τοποθετήσεις και 3 διαφορετικές ψήφους κατά την ψηφοφορία. Καλός είναι ο πλουραλισμός αλλά σίγουρα «ουκ εν τω πολλώ το ευ» κατά τους δειπνοσοφιστές. Πέραν τούτου φτάνει στο σημείο η Παράταξη αυτή και το μέλος της που συμμετέχει, να ισχυρίζεται και μάλιστα σε γραπτό κείμενο ότι «πολλά από τα θέματα της Οικονομικής Επιτροπής πιθανώς να υπερψήφιζε υπό κανονικές συνθήκες αλλά ψηφίζει λευκό καθώς ο τρόπος εισαγωγής των θεμάτων τους βρίσκει κάθετα αντίθετους». Υποκρισίας το εγκώμιον! Οι δηλώσεις αυτές πρέπει να εισαχθούν στο εγχειρίδιο του καλού «πολιτικού προσκόπου», στο κεφάλαιο «Πολιτική Εμμονή και Τεχνητό Αδιέξοδο». Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι συντάκτες της ανακοίνωσης φτάνοντας στο σημείο να αναφέρουν ότι «ούτε η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιείται ως άλλοθι… ειδάλλως οδηγούμαστε σε κατάχρηση του μέσου της διαδικτυακής επικοινωνίας». Σήμερα που όλοι χρησιμοποιούν internet και νέες τεχνολογίες φαίνεται ότι κάποιοι αναπολούν τον καιρό της γραφομηχανής. Πέραν των ανωτέρω και όσοι άλλοι μη σύννομα, υποσκάψουν τη νέα Περιφερειακή Αρχή ή επιχειρήσουν πράξεις πολιτικής δολιοφθοράς θα καλούνται να απαντήσουν στο πλαίσιο της νομιμότητας και της χρηστής διοίκησης. Η διοίκηση της Περιφέρειας είναι δυνατή και δεν φοβάται τους «Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας». Όσοι πιστεύουν ότι με την εκλογή μας ως νέα Περιφερειακή Αρχή ανοίξαμε την πόρτα της «κολάσεως» και δεν θα αντέξουμε πολιτικά λόγω των στρεβλώσεων και της παθογένειας του συστήματος και όσων το υπηρετούν και το υποστηρίζουν ένθεν και ένθεν διαψεύδονται καθημερινά. Τέλος, καλώς πράττουν όσοι αφιερώνουν χρόνο στην Αυτοδιοίκηση και πέραν τούτου γράφουν ανακοινώσεις όμως τα γραφόμενα τους και όσα λένε έχουν κριθεί ήδη και θα κριθούν εκ νέου από τους νησιώτες του Νότιου Αιγαίου, σε Δωδεκάνησο και Κυκλάδες τους οποίους και θα υπηρετήσουμε τιμώντας την εμπιστοσύνη τους και ανοίγοντας ταυτόχρονα όλα τα θέματα στην αρχή της θητείας μας για να λύσουμε προβλήματα και να πετύχουμε στόχους.

(Visited 8 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.