Σε έναν μήνα ξεκινά «Το Ελληνικό Κινηματογραφικό Σχέδιο στη Σύρο» – Συνέντευξη Τύπου σήμερα στην Αθήνα

synenteyksi typoy bernstein 1
admin
02/10/2017 13:08
 
 
 

Όλα τα προσόντα για να βρεθούν πολύ ψηλά στη λίστα των περιζήτητων κινηματογραφικών προορισμών διαθέτουν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, τα οποία σε λίγο καιρό (κι εφόσον ολοκληρωθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες) θα αποτελέσουν κινηματογραφικό σκηνικό για χολιγουντιανές παραγωγές.

Σήμερα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, οι εμπνευστές του project «Το Ελληνικό Κινηματογραφικό Σχέδιο στη Σύρο» Steve Bernstein, Charles Lee και Martin Meunier, μαζί με τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη, παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας έκαναν γνωστό τον σχεδιασμό τους αναφορικά με την πρόταση δημιουργίας Σχολής Κινηματογράφου και στούντιο παραγωγής οπτικοακουστικών παραγωγών στη Σύρο.

 

synenteyksi typoy bernstein 2

Ένας χρόνος από την κατάθεση της πρότασης μέχρι την υλοποίηση της
Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη πρόταση κατατέθηκε για πρώτη φορά από τον Steve Bernstein πριν από έναν χρόνο, όταν επισκεπτόμενος τη Σύρο, «ανακάλυψε» το ιδεώδες φυσικό κινηματογραφικό σκηνικό για το γύρισμα διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανέλαβε άμεσα πρωτοβουλία, σε συνεργασία με τα εμπλεκόμενα υπουργεία, για την διαμόρφωση ενός φιλικού περιβάλλοντος, συμβάλλοντας καταλυτικά στην εναρμόνιση του θεσμικού πλαισίου της ελληνικής νομοθεσίας με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή, προκειμένου να υλοποιηθεί η μεγάλη επενδυτική πρόταση. Το σχετικό σχέδιο νόμου ψηφίστηκε τον περασμένο Αύγουστο από την Βουλή.

 

synenteyksi typoy bernstein 3

Σε έναν μήνα τα πρώτα μαθήματα κινηματογράφου
Ειλημμένη χαρακτήρισε ο κ. Bernstein την απόφαση για την υλοποίηση της επενδυτικής πρότασης, επισημαίνοντας ότι η ελληνική πολιτεία, με την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, έκανε ένα «πολύ μεγάλο και ενθαρρυντικό βήμα». Ανέφερε, επίσης, ότι σε έναν μήνα από τώρα, οπότε θα γίνουν τα πρώτα μαθήματα κινηματογράφου και θα ξεκινήσει η λειτουργία της Κινηματογραφικής σχολής στη Σύρο.
Ωστόσο, ο κ. Bernstein τόνισε πως υπολείπονται πολλά ακόμη βήματα, τόσο σε διοικητικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο, προκειμένου να διαμορφωθεί το κατάλληλο περιβάλλον που θα καταστήσει την Ελλάδα ανταγωνιστική μεταξύ των χωρών, οι οποίες τα τελευταία χρόνια προσελκύουν τις μεγάλες, διεθνείς κινηματογραφικές, αλλά και τηλεοπτικές παραγωγές.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν ο Charles Lee (καλλιτεχνικός διευθυντής της ταινίας των 11 βραβείων Όσκαρ «Τιτανικός» του James Cameron) όπως και ο Martin Meunier (εκ των πρωτοπόρων στην τεχνική του animation, επίσης βραβευμένος με Όσκαρ το 2010, για την πρωτοποριακή ταινία “Caroline”, ως η καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων της χρονιάς).
Ο Steven Bernstein, κινηματογραφιστής, παραγωγός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος, βραβευμένος με το Βραβείο της Αμερικανικής Ένωσης Κινηματογραφιστών, έχει συνδέσει το όνομα του με βραβευμένες ταινίες του Χόλιγουντ, όπως το Monster που χάρισε το Όσκαρ στη Σαρλίζ Θερόν, το πρόσφατο Dominion, με τον Τζον Μάλκοβιτς, Scary Movie 2, Like Water for Chocolate, One night with the King, Decoding Annie Parker, White Chicks και πολλές άλλες. Ήταν υποψήφιος Βραβείο Αμερικανικής Εταιρείας Κινηματογραφίας για το “Magic City”. Κέρδισε επίσης Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Καννών, για το έργο του στον τομέα της διαφήμισης. Το βιβλίο του Film Production (Focal Press) έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έγινε μεγάλη εμπορική επιτυχία όσον αφορά το film making. Έχει δημιουργήσει μια σειρά σχολών κινηματογράφου σε όλο τον κόσμο, ενώ συνεργάζεται εδώ και οκτώ χρόνια, ως κριτής, στο Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

 

synenteyksi typoy bernstein 4

Γ. Χατζημάρκος: «Το Ν. Αιγαίο ανοίγει ένα ακόμη παράθυρο αισιοδοξίας σ’ αυτή τη χώρα»
Από την πλευρά του, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε: «Τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, πρωταγωνιστές εξωστρέφειας και καλών ειδήσεων, άνοιξαν ένα ακόμη παράθυρο αισιοδοξίας σ’ αυτή τη χώρα. Οι καλές ειδήσεις, οι λύσεις, οι θέσεις εργασίας και η αξιοποίηση των ευκαιριών, έρχονται μόνο μετά από πολύ σκληρή, καλή και επίπονη δουλειά, ακριβώς σαν αυτήν που εμείς κάνουμε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου».
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας, «τα οφέλη από την επενδυτική πρόταση του Steven Bernstein και των Αμερικανών επενδυτών, θα είναι τεράστια όχι μόνο για το Νότιο Αιγαίο, αλλά για ολόκληρη τη χώρα, με βάση και τα αποτελέσματα ερευνών σχετικά με τον κινηματογραφικό τουρισμό διεθνώς». Σύμφωνα με το Tourism Competitive Intelligence, το 2012, 40 εκατομμύρια τουρίστες επέλεξαν τον προορισμό των διακοπών τους επειδή τον είδαν σε κάποια κινηματογραφική ταινία.

(Visited 12 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*