Με τις ευλογίες του μητροπολίτη Σύρου η 1η συνεδρίαση της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου για το 2018

ped 2018 1
admin
13/02/2018 15:43
 
 
 

Στην πρώτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου για το 2018 παρέστη ο μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, μετά από πρόσκληση του προέδρου της και δημάρχου Ροδου κ. Χατζηδιάκου.

Ο κ. Δωρόθεος ευλόγησε την πίτα του Αγίου Βασιλείου, παρουσία του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σαντορινιού, του βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ κ. Βρούτση, του περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκου, του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Θεοδωρίδη, των αντιπεριφερειαρχών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων κ.κ. Κόκκινου και Λεονταρίτη αντίστοιχα, του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη, των δημάρχων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, του διατελέσαντος αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Πουσαίου και του προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Ρούσσου.
Ο μητροπολίτης Σύρου (τον οποίο υποδέχθηκε στην είσοδο του ξενοδοχείου «Τιτάνια» όπου έγινε η συνεδρίαση ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης και αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου κ. Μαραγκός) ευχαρίστησε εγκάρδια τον κ. Χατζηδιάκο για την πρόσκλησή του, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «τα νησιά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου αποτελούν το πιο όμορφο γεωγραφικό τμήμα της πατρίδας μας, τα οποία χρειάζονται μια υπερκομματική πολιτική για να αντιμετωπίσουν τα πολλά τους προβλήματα, αλλά και για να αναδείξουν τον θρησκευτικό, πολιτιστικό και πνευματικό τους πλούτο και την έντονη θρησκευτική τους παράδοση, που, σαν δύο πυλώνες, κρατούν και διαφυλάσσουν υπό την προστασία τους τα δύο μεγάλα νησιά, η Σύρα και η Ρόδος».

ped 2018 2
Τόνισε, ακόμη, ότι η Ελλάδα πρέπει να ευγνωμονεί τα νησιά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, τα οποία, καθώς έχουν καταστεί το μεγαλύτερο νησιωτικό κέντρο επισκεψιμότητας σε ολόκληρο τον κόσμο, προσφέρουν για 9 μήνες το χρόνο εργασία σε χιλιάδες ανέργους.
Χαιρετισμούς και ευχαριστίες προς τον κ. Δωρόθεο Β’ απηύθυναν ο κ. Χατζηδιάκος, ο οποίος του προσέφερε και αναμνηστική πλακέτα, ο κ. Πατούλης και ο κ. Βρούτσης. Τον λόγο πήραν, επίσης, ο κ. Σαντορινιός, ο κ. Νικητιάδης, ο κ. Γάκης και ο κ. Χατζημάρκος,
Σημειώνεται ότι κατά την τελετή τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αειμνήστων Μητροπολίτη Σύμης Χρυσοστόμου και Δημάρχου Τήνου Σίμου Ορφανού.

ped 2018 3
(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 20 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*