Ιούνιος – Αύγουστος 2018 στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Παραγωγή έργου, παρά την υποστελέχωση

 
 
 

texniki ypiresia perifereias 2

Τον απολογισμό των πεπραγμένων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στον τομέα των τεχνικών έργων για το τρίμηνο Ιουνίου – Αυγούστου 2018 παρουσίασε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους υπαλλήλους των Τεχνικών, Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, καθώς και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. «Νότιο Αιγαίο» που κλήθηκαν να ανταπεξέλθουν στον τεράστιο όγκο δουλειάς, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των νησιών.

Το γεγονός της υποστελέχωσης κάνει τις επιδόσεις της Περιφέρειας ακόμη πιο αξιοσημείωτες, ενώ επισημαίνεται ότι πολλά από τα έργα που περιλαμβάνονται στον απολογισμό, δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας, η οποία καλύπτει τις αδυναμίες των Δήμων (στις περιπτώσεις εκείνες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν) όχι μόνο στη χρηματοδότηση, αλλά και στην υλοποίηση των έργων.
«Για να επιτελέσουμε το καθήκον μας σε αυτό τον τόπο, στην πιο υποστελεχωμένη Περιφέρεια της Ελλάδας, η δουλειά βγαίνει με “ανθρωποθυσίες”. Για μας, η παραγωγή έργου είναι υπόθεση αίσθησης και αντίληψης της ευθύνης» δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος, ο οποίος ευχαρίστησε τους υπαλλήλους της Περιφέρειας για τον ζήλο με τον οποίο εργάζονται.

Έτσι, λοιπόν, το τρίμηνο Ιουνίου – Αυγούστου 2018:
*Παραδόθηκαν σε χρήση 2 μεγάλα έργα, ο δρόμος Αεροδρόμιο Σαντορίνης – Οία και η νέα γέφυρα Αφάντου στην Εθνική Οδό Ρόδου – Λίνδου.

*Δημοπρατήθηκαν 17 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 10,2 εκατ. ευρώ, σε Ρόδο, Κω, Σύρο, Μήλο, Κάρπαθο, Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο, Αστυπάλαια, Σύμη, Χάλκη, Τήλο, Κάσο και Νίσυρο.

*Εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ 2014-2020 – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 16 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 24,54 εκατ. ευρώ σε Νάξο, Τήνο, Άνδρο, Ρόδο, Σαντορίνη, Κω, Μύκονο και Κάλυμνο.

*Υπεγράφησαν εργολαβικές συμβάσεις για 5 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 1,10 εκατ. ευρώ, σε Φολέγανδρο, Λειψούς, Σύρο, Σαντορίνη και Κω.

*Ελέγχθηκε το τελικό στάδιο ανάθεσης σε 6 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 21,38 εκατ. ευρώ, σε Πάρο, Κω, Σύρο και Ρόδο.

*Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση για 7 αθλητικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 4,20 εκατ. ευρώ, σε Αρχάγγελο Ρόδου, Πυλί Κω, Νάξο, Πάρο, Ιαλυσό Ρόδου, Λάρδο Ρόδου και Φάνες Ρόδου.

*Υπεγράφησαν 12 Προγραμματικές – Διαβαθμιδικές Συμβάσεις με Δήμους, συνολικού προϋπολογισμού 2,70 εκατ. ευρώ, σε Ανάφη, Σίφνο, Αστυπάλαια, Μήλο, Κάρπαθο, Μύκονο, Τήλο, Κύθνο, Ρόδο, Σαντορίνη και Κω.

*Εκδόθηκαν 5 προσκλήσεις για χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ 2014 – 2020, συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ που αφορούν τηλεϊατρική, ψυχική υγεία, vouchers για βρεφονηπιακούς σταθμούς και αγροτική οδοποιία.

(Visited 9 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*