Τα καλούδια του Νοτίου Αιγαίου «κέρδισαν» τους βρετανικούς ουρανίσκους

 
 
 

kalathi.proinou.wtm.2

Το «Καλάθι Πρωινού Νοτίου Αιγαίου» παρουσιάστηκε, για πρώτη φορά, σε ειδική εκδήλωση στο Λονδίνο, με πρωτοβουλία της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματικών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος και του προέδρου της Παναγιώτη Τοκούζη.

Παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Μαριέτας Παπαβασιλείου, υπέροχα παραδοσιακά πιάτα των νησιών γέμισαν το εστιατόριο “Sky23” του ξενοδοχείου “Hilton London Metropole”. Οι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων Κωνσταντίνος Μπουγιούρης, Παναγιώτης Μένανδρος, Δημήτρης Πλυτάς και ο πρόεδρος της Λέσχης Νίκος Χριστοφόρου – χρησιμοποιώντας αγνά προϊόντα και τις καλύτερες πρώτες ύλες από τοπικούς παραγωγούς και προμηθευτές – παρασκεύασαν εδέσματα φτιαγμένα με μεράκι και δημιουργική φαντασία, τα οποία ικανοποίησαν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας.

kalathi.proinou.wtm.3
Οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να γευθούν ροδίτικη λαδόπιτα, μέλι Ρόδου και Καλύμνου, χαρουπόπιτα γεμιστή με αρωματικά, μυκονιάτικο, μαρμελάδα Νάξου, χαλβαδόπιτα, μους ταραμά, μυκονιάτικο ήλιο, σίσερα (αλλαντικό), κρεμμυδόπιτα Μυκόνου, φάβα Σαντορίνης, γλυκό κίτρο Νάξου, γλυκό ντοματάκι και σταφύλι από την Κω, αλμυρούς λουκουμάδες κ.α.
Στην παρουσίαση του προγράμματος «Καλάθι Πρωινού Νοτίου Αιγαίου» έδωσαν δυναμικά το «παρών» εκπρόσωποι κορυφαίων τουριστικών οργανισμών και φορέων, καθώς και δημοσιογράφοι από ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, που «έπλεξαν το εγκώμιο» των εμπνευστών και των δημιουργών της εκδήλωσης.
Οι προσκεκλημένοι ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα «Καλάθι Πρωινού Νοτίου Αιγαίου», το οποίο – ως πρωτοβουλία – περιλαμβάνεται στο φιλόδοξο πρόγραμμα «Καλάθι Πρωινού» της ΣΕΤΚΕ, ενώ εντάσσεται και στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας 2019, με στόχο να προωθήσει τα τοπικά, παραδοσιακά προϊόντα κάθε νησιού ξεχωριστά στους επισκέπτες των τουριστικών καταλυμάτων και να επιτύχει στην πράξη την διασύνδεση του Τουρισμού με τον Πρωτογενή Τομέα των νησιών του Νοτίου Αιγαίου. Επίσης, είναι η ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της χώρας μας και η καθιέρωσή της σε δημοφιλή, γαστρονομικό προορισμό.

kalathi.proinou.wtm.1
«Πολιτισμός, αθλητισμός, γαστρονομία είναι το τρίπτυχο που στηρίζονται οι τουριστικές δράσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Κάθε πρωτοβουλία που προωθεί τη γαστρονομία του τόπου μας και τα γνήσια παραδοσιακά προϊόντα των νησιών, μας φέρνει πιο κοντά στον στόχο, που είναι η ανάδειξη της τοπικής παραγωγής, η προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων σε νέες αγορές και η διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον Τουρισμό, εμπλουτίζοντας την εμπειρία για τους επισκέπτες των νησιών μας» δήλωσε σχετικά η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου.

kalathi.proinou.wtm.4
Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης επισήμανε: «Η παρούσα περιφερειακή αρχή από την αρχή έθεσε ως στόχο την ανάδειξη και προώθηση των τοπικών προϊόντων που παράγουν τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου. Σήμερα είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι , από την αποδοχή που είχε η παρουσίαση του προγράμματος “Το Καλάθι Πρωινού” του Νοτίου Αιγαίου , που δείχνει πως ο αρχικός στόχος μας, που δουλέψαμε με σχέδιο και σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, επιτεύχθηκε. Τα νησιά μας έχουν τεράστιο πλούτο, τα τοπικά προϊόντα τους, που εμείς καταφέραμε με στοχευμένες δράσεις να τα αναδείξουμε σε πολλές χώρες».
Η εκδήλωση αποτελεί δράση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του προγράμματος “Taste the Seasons” της Γαστρονομικής Περιφέρειας για το 2019.

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*