Υποψήφια με την παράταξη Γλυνού η γιατρός Χαρίκλεια Ανδρουτσοπούλου

 
 
 

Την υποψηφιότητα της γιατρού Χαρίκλειας Ανδρουτσοπούλου ανακοίνωσε η παράταξη του Μανώλη Γλυνού «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Γλυνός καλωσόρισε την κα Ανδρουτσοπούλου, δηλώνοντας τα εξής: «Καλωσορίζω με μεγάλη χαρά σήμερα στην “Συμμαχία” την Χαρίκλεια Ανδρουτσοπούλου, μια γιατρό με ευαισθησίες που τιμά με αφοσίωση τον όρκο του Ιπποκράτη από την πρώτη ημέρα άσκησης των καθηκόντων της. Η Χαρίκλεια Ανδρουτσοπούλου υπηρετεί με συνέπεια και ήθος την ιατρική και άφησε θετικό αποτύπωμα σε όλες τις θέσεις από τις οποίες υπηρέτησε. Στη “Συμμαχία” έχουμε δεσμευτεί ότι ως αυριανή περιφερειακή αρχή δεν θα μείνει κανέναν νησί χωρίς γιατρό, κι αυτή μας η δέσμευση θα γίνει πράξη άμεσα. Στην προσπάθεια για μια κοινωνία αλληλεγγύης με ανθρώπινο πρόσωπο, επιστήμονες όπως η Χαρίκλεια αποτελούν πολύτιμους συμμάχους. Καλωσόρισες Χαρίκλεια, καλή επιτυχία!».

Στο πολιτικό της μήνυμα η κα Ανδρουτσοπούλου αναφέρει: «Αποδέχθηκα την πρόσκληση του Μανώλη Γλυνού λόγω του ακέραιου χαρακτήρα του και της ηθικής που τον διέπει, καθώς τα στοιχεία αυτά αποτελούν τα εχέγγυα ότι η πολιτική, μπορεί να έχει ανθρώπινο πρόσωπο. Ως γιατρός που έχω υπηρετήσει την υγεία σε απομονωμένες περιοχές και ως μητέρα τριών παιδιών, γνωρίζω πολύ καλά την αγωνία και την ανασφάλεια που βιώνουν οι κάτοικοι από την έλλειψη γιατρών ιδίως στα μικρά νησιά, γι’ αυτό και θέλω να συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις στο σπουδαίο έργο που έχει να επιτελέσει η “Συμμαχία” στον τομέα της υγείας. Η δέσμευση του Μανώλη Γλυνού ότι δεν θα υπάρχει νησί χωρίς γιατρό και χωρίς παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, είναι το καλύτερο δώρο για τους νησιώτες και για την υλοποίηση αυτού του στόχου επιθυμώ θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Χαρίκλεια Ανδρουτσοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι μητέρα τριών παιδιών. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών και ειδικεύθηκε στη Γενική Οικογενειακή Ιατρική.

Μετεκπαιδεύθηκε στην Κοινωνική- Κοινοτική Ψυχιατρική στην Ψυχιατρική κλινική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Αλεξανδρούπολης και στον Σακχαρώδη Διαβήτη στο Διαβητολογικό Κέντρο του Νοσοκομείου ΝΙΜΙΤΣ Αθηνών.

Από το 1997 προσφέρει τις υπηρεσίες της σε κατοίκους απομονωμένων περιοχών της Ελλάδας.

Εργάσθηκε ως Επιμελήτρια στα Νοσοκομεία Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης όπου υπήρξε υπεύθυνη της κινητής μονάδας περίθαλψης υπαίθρου, εξετάζοντας προληπτικά τους κατοίκους των ορεινών χωριών της Ροδόπης, εμβολιάζοντας τα παιδιά των απομακρυσμένων σχολείων και συνοικισμών της Ροδόπης.

Από το έτος 2000 ως το 2013 ως Διευθύντρια ΕΣΥ στο Πολυδύναμο Ιατρείο Σύμης αφιερώθηκε στην ανάπτυξη υπηρεσιών υγείας στα μικρά νησιά του Αιγαίου. Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας φροντίδας του Β’ Περιφερειακού Συμβουλίου Υγείας Νοτίου Αιγαίου και του Επιστημονικού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας της Διοικητικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου.

Οργάνωσε το 1ο και 2ο Συνέδριο για την Υγεία στα μικρά νησιά του Αιγαίου.

Ενεργό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής υπήρξε μέλος της Επιτροπής Έρευνας, της Επιτροπής Εκπαίδευσης και της Επιτροπής Διασφάλισης της Ποιότητας της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής.

Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ασχολήθηκε με την Εκπαίδευση των Φοιτητών Ιατρικής στο μάθημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και της Γενικής Ιατρικής. Διετέλεσε Συντονιστής εκπαίδευσης των ειδικευόμενων Γενικής Ιατρικής του Νοσοκομείου Ρόδου και κριτής εισηγητής για τους διορισμούς γιατρών ειδικότητας Γενικής Ιατρικής στο Νότιο Αιγαίο.

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης και είναι μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου.

Ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση το 2006, όταν εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος Σύμης. Κατά τη διάρκεια της θητείας της υπήρξε υπεύθυνη του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», του Δημοτικού παιδικού σταθμού και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πνευματικού κέντρου του Δήμου Σύμης. Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Σύμης.

Τιμήθηκε από τον Δήμο Σύμης για την προσφορά της στο νησί της Σύμης.

Από το 2014 εργάζεται ως ιδιώτης ιατρός στο νησί της Ρόδου.

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*