«Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου» ο συνδυασμός του Χαράλαμπου Κόκκινου

 
 
 

Μπροστά στη Γέφυρα της Κρεμαστής στη Ρόδο ανακοίνωσε ο Χαράλαμπος Κόκκινος τη συμμετοχή της περιφερειακής του παράταξης «Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου» στις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Παρουσία συνεργατών του, ο κ. Κόκκινος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που θα καταβάλλει ο συνδυασμός του, προκειμένου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να ξεφύγει από την παρακμή και την οπισθοδρόμηση και να γίνει πρότυπο ξανά, επεσήμανε τις μνημονιακές πολιτικές που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια και την απραξία της σημερινής περιφερειακής αρχής, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη υλοποίησης έργων που θα βελτιώσουν τη ζωή των μονίμων κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών.
Επίσης, έκανε λόγο για τη διεκδίκηση από την κεντρική εξουσία των απολεσθέντων κινήτρων (όπως αυτό των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α.) και τόνισε την ανάγκη στήριξης του τουριστικού τομέα αλλά και της ανάπτυξης του πρωτογενή (γεωργία, κτηνοτροφία κ.τ.λ.).

kokkinos anakoinosi syndyasmoy 2
«Η παράταξη γεννήθηκε μέσα από τον Έλληνα πολίτη της καθημερινής προσπάθειας και του μόχθου και είναι αποφασισμένη να συγκρουστεί με τους εκπροσώπους του χθες, της παρακμής και της οπισθοδρόμησης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκινος, ο οποίος υποστήριξε ότι με τη συμμετοχή του «αδέσμευτου και ανεξάρτητου» – όπως τον χαρακτήρισε – συνδυασμού του στις περιφερειακές εκλογές θα επιδιώξει να υπάρξει πολιτικός πολιτισμός, «κάτι που μέχρι σήμερα δεν διαφαίνεται από συγκεκριμένους κύκλους που επενδύουν στη σκευωρία και τη λάσπη».
Τέλος, σε ερώτηση δημοσιογράφων γιατί επιλέχθηκε η γέφυρα της Κρεμαστής ως τόπος ανακοίνωσης της «Πνοής Δημιουργίας», ο κ. Κόκκινος ανέφερε, μεταξύ άλλων: «α) Η γέφυρα της Κρεμαστής είναι μνημείο πολιτικής ανικανότητας, αναποτελεσματικότητας και αδιαφορίας. Ο απερχόμενος περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος υποσχέθηκε πριν πέντε χρόνια να υλοποιήσει το έργο που είχε ήδη εργολαβία και είχαν συμβεί θλιβερά γεγονότα νωρίτερα. Η εργολαβία επί ημερών του δεν προχώρησε, ούτε φυσικά καινούριο έργο όπως και σε άλλες περιπτώσεις σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, β) Λίγο πιο πέρα είναι το Αιγαίο ελληνικό αρχιπέλαγος και η γείτονα χώρα Τουρκία, στην οποία στέλνουμε μήνυμα ότι θέλουμε να συνυπάρξουμε ειρηνικά, αλλά δεν εκχωρούμε ούτε σπιθαμή από την εδαφική μας ακεραιότητα σε θάλασσα, ουρανό και στεριά».

kokkinos anakoinosi syndyasmoy logo

(Visited 37 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*