Επιστολή Χατζημάρκου σε Κατρούγκαλο για την διαδικασία θεώρησης βίζας για Νon Schengen επιβάτες

 
 
 

Την επίσπευση της ολοκλήρωσης της ανανέωσης του καθεστώτος της απλοποιημένης διαδικασίας θεώρησης Βίζας για Νon Schengen επιβάτες, ζητά ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος από τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Το ζήτημα αυτό, το οποίο συζητήθηκε και κατά την χθεσινή συνάντηση του περιφερειάρχη με αντιπροσωπεία της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων & Φορέων Ναυτιλίας, αποτελεί πηγή αγωνίας για τον τουριστικό κλάδο.

Στην επιστολή του προς τον υπουργό Εξωτερικών, ο περιφερειάρχης επισημαίνει ότι η ειδική ρύθμιση, στα χρόνια που εφαρμόζεται, έδωσε εξαιρετικά σημαντικά αποτελέσματα στην οικονομία των νησιών μας και της χώρας, αφού αριθμούν σε δεκάδες χιλιάδες οι επισκέπτες που αξιοποιούν την ανωτέρω αιτούμενη ρύθμιση, με πρώτο ωφελούμενο τον κλάδο της κρουαζιέρας.

Λαμβανομένου υπόψη ότι χρονικά, βρισκόμαστε πλέον στο όριο είτε ανακοινώσεων, είτε ακυρώσεων, από πλευράς ναυτιλιακών εταιρειών, σε ό,τι αφορά προσεγγίσεις σκαφών κρουαζιέρας, ο κ. Χατζημάρκος ζητά από τον κ. Κατρούγκαλο την ολοκλήρωση της σχετικής διοικητικής διαδικασίας το συντομότερο δυνατόν.

Επισυνάπτεται η επιστολή του κ. Χατζημάρκου προς τον υπουργό Εξωτερικών

(Visited 27 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*