Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Σαντορίνη

admin
22/10/2015 22:24
 
 
 

Στη Σαντορίνη θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, την παραμονή της Εθνικής Επετείου του ΟΧΙ.

Η συνεδρίαση αναμένεται να ξεκινήσει στις 10:30 σε αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου «Πέτρου Μ. Νομικού» στα Φηρά, με 20 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο πρώτο θέμα που έχει να κάνει με την προσφυγή της Περιφέρειας στο ΣτΕ για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε πέντε νησιά του Ν. Αιγαίου, ενώ το Σώμα θα απασχολήσουν και θέματα που αφορούν αποκλειστικά τη Σαντορίνη.

Αναλυτικά, η ημερήσια διάταξη έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ 1ο Λήψη απόφασης για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που κατήργησε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα πέντε πρώτα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από την 1 Οκτωβρίου 2015 (Εισηγητής: κ. Περιφερειάρχης).

ΘΕΜΑ 2ο Λήψη απόφασης για την ανακατασκευή του κτιρίου του Επαρχείου Θήρας σε συνεργασία με το Δήμο Θήρας και στόχο την συστέγαση τους. Περιεχόμενο συμφωνίας και περαιτέρω ενέργειες (Εισηγητής: κ. Περιφερειάρχης).

ΘΕΜΑ 3ο Εξέταση θεμάτων νησιών της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας (Εισηγητής: κ. Περιφερειάρχης).

ΘΕΜΑ 4ο Λήψη απόφασης για την ανάληψη διοργάνωσης του συνεδρίου των νησιωτικών Περιφερειών της CPMR, το δεύτερο τρίμηνο του 2016 στην Ρόδο (Εισηγητής: κ. Περιφερειάρχης).

ΘΕΜΑ 5ο Έγκριση νέας προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, ΚΕΚ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Α.Ε. και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για την υλοποίηση του έργου «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ» προϋπολογισμού 199.000,00 € (Εισηγητής: Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Δια Βίου Μάθησης κ. Ανανίας Άγγελος).

ΘΕΜΑ 6ο Αίτημα στο ΥΠ.ΕΣ. για τροποποίηση της Κ.Υ.Α. για τη Μεταφορά Μαθητών (Εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης).

ΘΕΜΑ 7ο Τροποποίηση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Δήμου Άνδρου για την υλοποίηση του έργου «Αντιπλημμυρική Προστασία Άνδρου» & Ορισμός Εκπροσώπου ΠΝΑ, στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης (Εισηγητής: Προϊστάμενος Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Λούβαρης Αντώνης).

ΘΕΜΑ 8ο Αλλαγή καταστατικού της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Γαληνός (Εισηγητής: Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας κ. Καραμαρίτης Νικόλαος).

ΘΕΜΑ 9ο 7η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος ΠΕ Κυκλάδων έτους 2015 (Εισηγητής: Προϊστάμενος Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού

κ. Λούβαρης Αντώνης)

6η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος και Προϋπολογισμού Δωδεκανήσου οικονομικού έτους 2015 (Εισηγητής: Προϊστάμενος Δ/νσης Διοικητικών & Οικονομικών Δωδεκανήσου κ. Τριαντάφυλλος Καραγιάννης).

ΘΕΜΑ 10ο Τροποποίηση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της ΠΝΑ και του Δήμου Σύρου Ερμούπολης για την Υλοποίηση του έργου «Εκμετάλλευση Απορριπτόμενης Θερμότητας του Εργοστασίου της ΔΕΗ (ΑΣΠ Σύρου) προς θέρμανση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου» (Εισηγητής: Προϊστάμενος Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Λούβαρης Αντώνης).

ΘΕΜΑ 11ο Ορισμός εκπροσώπου της ΠΝΑ στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ενεργειακής Α.Ε. και λήψη απόφασης για συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην προτεινόμενη από το Δ.Σ. της Ενεργειακής Α.Ε. αύξησης μετοχικού κεφαλαίου (Εισηγήτρια: Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Εθελοντισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (πλην ΕΣΠΑ) κα Γιασιράνη Χαρίκλεια).

ΘΕΜΑ 12ο Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου και της ΦΥΤΩΡΙΟ Α.Ε. για το έργο «Έργα και ενέργειες προστασίας και βελτίωσης του φυσικού περιβάλλοντος και υποστήριξης του πρωτογενούς τομέα» (Εισηγητής: κ. Μπαριανάκης Μιχαήλ).

ΘΕΜΑ 13ο Έγκριση σύναψης Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Κω για το έργο «Καθαρισμός και κλάδευση δέντρων του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου νήσου Κω» (Εισηγητής: Έπαρχος Κω κ. Χαλκιδιός Γεώργιος).

ΘΕΜΑ 14ο Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Καλύμνου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλύμνου για το έργο «Προσαρμογή μελέτης επισκευής υφιστάμενου προσήνεμου μόλου λιμένα Καλύμνου, λόγω τροποποίησης πλοίου σχεδιασμού» (Εισηγητής: Έπαρχος Καλύμνου κ. Θεμέλαρος Ιωάννης).

ΘΕΜΑ 15ο Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Λειψών για το έργο «Εγκατάσταση Αφαλάτωσης Δήμου Λειψών» (Εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης κ. Ζαννετιδης Φιλήμωνας).

ΘΕΜΑ 16ο Έγκριση τροποποίησης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Πάτμου για το έργο «Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου Πάτμου» (Εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης κ. Ζαννετιδης Φιλήμωνας).

ΘΕΜΑ 17ο Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έργο «Εκπόνηση έρευνας για τον εντοπισμό και την καταγραφή κατά το δυνατόν, του συνόλου των Ιερών Ναών και των μνημείων της Ορθόδοξης θρησκευτικής κληρονομίας που βρίσκονται στο νησί της Ρόδου και είναι κατασκευασμένα πριν το 1930» (Εισηγητής : Προϊστάμενος Δ/νσης Διοικητικών & Οικονομικών Δωδεκανήσου κ. Τριαντάφυλλος Καραγιάννης).

ΘΕΜΑ 18ο Σχεδιασμός μέτρων Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Δωδεκανήσου (Εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Κόκκινος Χαράλαμπος).

ΘΕΜΑ 19ο Επικύρωση πρακτικών 9ης/10-9-2015 συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου.

ΘΕΜΑ 20ο Λήψη απόφασης για ορισμό τόπου συνεδρίασης του επόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου.

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*