“Σκίζει” η Νάξος και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ (φώτος)

admin
31/01/2016 22:05
 
 
 

 

Η 3η ΕΞΠΟΤΡΟΦ επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από το Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, με σπάνια και εκλεκτά προϊόντα από κάθε σημείο της Ελλάδας.

Για πρώτη φορά φέτος διοργανώθηκε, παράλληλα, ο πρώτος πανελλήνιος διαγωνισμός Ελληνικής κουζίνας στον οποίο η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων Δωδεκανήσου απέσπασε δυο χρυσά βραβεία!

Η 3η ΕΞΠΟΤΡΟΦ άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου. Τα εγκαίνια της Έκθεσης πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ενώ στο πλευρό του βρίσκονται μάλιστα και οι αντιπεριφερειάρχες Αθλητισμού Γιάννης Μαργαρίτης Μαργαρίτης και ο αρμόδιος για τον Πρωτογενή τομέα Φιλήμωνας Ζαννετίδης.

Η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στον κλάδο των Τροφίμων και Ποτών και στους παραγωγούς της χώρας μας, και είναι καλεσμένοι διακεκριμένοι σεφ που μαγειρεύουν παραδοσιακά εδέσματα.

Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει ενοικιάσει χώρο στην έκθεση (εγκρίθηκε δαπάνη 18.000 ευρώ) προκειμένου να δημιουργήσει το δικό της περίπτερο στο οποίο παρευρίσκονται μέλη της λέσχης αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων και πολλές επιχειρήσεις των νησιών. Από τη Νάξο στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ εκτός από τον chef της Λέσχης, βρίσκεται η επιχείρηση “ΜΕΛΙΜΗΛΟΝ” Νάξου – Μαρμελάδες Λαχανικών και το Τυροκομείο Μπαμπούνη. 
Ο διακεκριμένος Ναξιώτης chef Στέλιος Κορρές με χορηγό του την ΕΑΣ Νάξου παρουσιάζει τοπικά προϊόντα του νησιού όπως γραβιέρα, μέλι, κίτρο, λάδι, αρτοσκευάσματα και γλυκά ενώ σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Νάξου διανέμεται και τουριστικό υλικό. 


Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Κορρέ στο naxostimes.gr υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προϊόντα της Νάξου και εκατοντάδες επισκέπτες, ανώνυμοι κι επώνυμοι περνούν από το χώρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων και δοκιμάζουν ενθουσιασμένοι τα τοπικά προϊόντα του νησιού. “Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος τόσο για τα δύο χρυσά βραβεία που απέσπασε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων Δωδεκανήσου, όσο και για την επισκεψιμότητα και την επιτυχία για ακόμη μια φορά των τοπικών προϊόντων του νησιού μας που και πάλι κλέβουν την παράσταση. Από εδώ έχουν περάσει όλοι οι επώνυμοι που έχουν επισκεφτεί την Έκθεση και φυσικά έχουν δοκιμάσει τα προϊόντα μας” δήλωσε ο κ. Κορρές. 

Όπως σημείωσε ο Ναξιώτης chef όσο θα διαρκεί η έκθεση, το «ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ», ένα μοναδικό event που πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης, ταξιδεύει τους επισκέπτες σε νοστιμιές από κάθε γωνιά της χώρας με συνταγές που μαγειρεύουν ο Λευτέρης Λαζάρου και σεφ απ’ όλη την Ελλάδα για όσους  επισκέπτες  θέλουν να γευτούν πιάτα με μοναδικά προϊόντα. Τον διακεκριμένο chef πλαισιώνουν οι λέσχες αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, Κρήτης και της Κέρκυρας με τη συμβολή πενήντα και πλέον ΣΕΦ στην εκδήλωση. 

Να σημειωθεί ότι η έκθεση, που την προηγούμενη χρονιά αποτέλεσε σημαντικό πόλο έλξης επαγγελματιών και καταναλωτών από όλη τη χώρα, με πάνω από 35.000 επισκέπτες, αλλά και εκπροσώπων από μεγάλες αγορές, που την επέλεξαν για σημαντικές εκδηλώσεις τους όπως το ελληνορωσικό εμπορικό επιμελητήριο που διοργάνωσε το εξαγωγικό του συμπόσιο, το ελληνοκινεζικό εμπορικό επιμελητήριο με την διεξαγωγή της ημερίδας του, συμβάλλοντας έτσι στην επίτευξη συμφωνιών και συνεργασιών με  σκοπό την ανάπτυξη των εξαγωγών των ελληνικών προϊόντων.

Με διπλό προορισμό, τόσο το χονδρεμπόριο και την προώθηση των συνεργασιών των εκθετών εντός και εκτός Ελλάδας, όσο και την λιανική και την επαφή του μεγαλύτερου καταναλωτικού κοινού της χώρας με σπάνια και εκλεκτά προϊόντα από κάθε σημείο της Ελλάδας, η  EΞΠΟΤΡΟΦ διεξάγεται σε δυο ειδικά διαμορφωμένους χώρους, το F&B Commercial Hall 1 και το Greek Market Hall 2 αντίστοιχα, ώστε να συμβάλλει με τον καλύτερο τρόπο στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των συμμετεχόντων.

 

Οι εκθέτες από τις Κυκλάδες

 

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΤΡΙΔΗΜΑ ΑΝΔΡΟΣ ΜΕΛΙ & ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕΛΙΟΥ
ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΙΟΥ – ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΟΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ
ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ – ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΕΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ, ΟΣΠΡΙΑ, ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ, ΜΕΛΙ & ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕΛΙΟΥ, ΚΡΑΣΙΑ, ΠΟΤΑ, ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ
ΘΥΜΑΡΟΤΟΠΟΣ ΚΕΑΣ (ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ) ΚΕΑ ΜΕΛΙ & ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕΛΙΟΥ
ΠΟΥΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΕΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΕΛΙΕΣ & ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΛΙΑΣ, ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ, ΜΕΛΙ & ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕΛΙΟΥ, ΚΡΑΣΙΑ, ΠΟΤΑ, ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ, ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΒΟΤΑΝΑ
ΜΕΛΙΜΗΛΟΝ ΝΑΞΟΥ ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΝΑΞΟΣ ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ
ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΜΠΑΜΠΟΥΝΗ ΝΑΞΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ & ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΚ ΠΑΚΤΙΑΣ – ΠΑΡΟΣ ΠΑΡΟΣ ΜΕΛΙ & ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕΛΙΟΥ
ΝΙΚΗΤΑΣ ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ, ΜΕΛΙ ΜΠΑΝΑΓΙΑΝΝΗ ΠΑΡΟΣ ΠΑΡΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΖΥΜΗΣ, ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ, ΠΑΓΩΤΑ,ΓΛΥΚΑ, ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ, ΜΕΛΙ & ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕΛΙΟΥ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΝΑΛΗ ΣΙΚΙΝΟΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΣΙΚΙΝΟΣ ΚΡΑΣΙ
ΣΥΡΟΥ ΕΔΕΣΜΑΤΑ Α.Ε. ΣΥΡΟΣ ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ, ΠΙΤΕΣ (ΜΑΡΑΘΟΠΙΤΑ)
ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΣΥΡΟΥ ΖΩΖΕΦΙΝΟΣ ΣΥΡΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ & ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΦΑΒΑ ΣΧΟΙΝΟΥΣΑΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΚΑΤΣΟΥΝΙ ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ ΦΑΒΑ
ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ «NISSOS» ΤΗΝΟΣ ΜΠΥΡΑ
ΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ – ΤΗΝΟΣ ΤΗΝΟΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ, ΟΣΠΡΙΑ, ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΖΥΜΗΣ, ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ, ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
ΤΡΟΥΛΛΟΣ ΣΙΦΝΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ&ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕΛΙ&ΠΡΟΊΟΝΤΑ ΜΕΛΙΟΥ

 

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*